Dragan Krapović i Sebastijan Lekorno / - MO
06/04/2024 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Krupnim koracima naprijed ka modernizaciji Mornarice

Veoma dobra i sadržajna posjeta Republici Francuskoj, prije svega prijem u francuskom Senatu gdje sam učestvovao u radu Komisije za spoljnu politiku i oružane snage kojim predsjedava uvaženi Senator Sedrik Peren.

Ministar odbrane Dragan Krapović je saopštio da je posjeta Francuskoj bila uspješna za Crnu Goru. On je naglasio da je razgovor sa ministrom odbrane Francuske Sebastijanom Lekornuom bio dobar i sadržajan, a rezultirao je potpisivanjem strateškog sporazuma između Republike Francuske i Crne Gore u oblasti odbrane.

- Takođe, imao sam priliku da posjetim i brodogradilište „Kership“ u Lorijenu gdje sam se iz prve ruke uvjerio u kapacitete samog brodogradilišta, dinamiku izgradnje patrolnih brodova i naravno ovo brodogradilište će biti jedan od naših potencijalnih partnera kada se radi o modernizaciji i opremanju prije svega Mornarice Vojske Crne Gore - naveo je u saopštenju Krapović. 

U ovim bezbjednosnim okolnostima i globalnim previranjima, dodao je on, Crna Gora čini značajne korake naprijed d se  modernizuje naš odbrambeni sistem i Vojsku na pravi način.

-  Jako uspješna posjeta, na visokom nivou. Veoma sadržajni i prijateljski razgovori o veoma bitnim temama, naravno u okolnostima koje su poznate, dakle u okolnostima velikih bezbjednosnih izazova i globalnih previranja i smatram da smo jedan veliki korak napravili kada se radi o jačanju kapaciteta Vojske Crne Gore i naravno cijelog odbrambenog sistema, a posebno kada se radi o Mornarici Crne Gore - konstatovao je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:08