/ - FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE
04/12/2023 u 14:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Odnos Crne Gore i Mađarske karakteriše odlična i sadržajna saradnja

Ministar je naglasio posvećenost Vlade Crne Gore ostvarivanju članstva u Evropskoj uniji i upoznao sagovornicu o ostvarenom napretku u tom pogledu

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa otpravnicom poslova Ambasade Mađarske, Mirom Vuiti.

- Ministar Krapović je istakao da odnose Crne Gore i Mađarske karakteriše odlična i sadržajna saradnja, te ukazao na važnost čestih političkih i radnih kontakata. Ministar je izrazio zahvalnost na mađarskoj podršci u toku procesa pristupanja Crne Gore NATO savezu, kada je Mađarska u dva navrata bila kontakt država za Crnu Goru, te pohvalio saradnju crnogorskih i mađarskih vojnika tokom angažovanja u misiji ISAF u Avganistanu. Ističući značaj bliske saradnje među saveznicima u domenu odbrane, ministar Krapović se osvrnuo i na učešće pripadnika Vojske Crne Gore na raznim oblicima usavršavanja u organizaciji Oružanih snaga Mađarske- navodi se u saopštenj.

 Ministar je naglasio posvećenost Vlade Crne Gore ostvarivanju članstva u Evropskoj uniji i upoznao sagovornicu o ostvarenom napretku u tom pogledu.

Izrazio je nadu da će Mađarska nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarivanju ovog važnog cilja, posebno tokom mađarskog predsjedavanja EU, koje će preuzeti od sredine iduće godine.

- Otpravnica poslova Vuiti zahvalila se ministru na prijemu, izražavajući zadovoljstvo kvalitetom odbrambene saradnje koju su Crna Gora i Mađarska ostvarile u dosadašnjem periodu. Otpravnica je saopštila da je Vlada Mađarske izrazila namjeru za podizanjem spomenika na šetalištu u Petrovcu, u čast poginulim i preživjelim mornarima ratnog broda „Zenta”, koji je potonuo u teritorijalnim vodama Crne Gore početkom prošlog vijeka- navodi se u saopštenju.

Sagovornici su istakli spremnost za dalje unaprijeđenje odbrambene saradnje, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u saradnji sa drugim partnerskim i savezničkim zemljama u okviru regionalnih inicijativa.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. februar 2024 19:53