Krapović sa pripadnicima VCG / - MINISTARSTVO ODBRANE
17/01/2024 u 13:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Ponosan sam što u redovima Vojske imamo pripadnike koji se ističu i humanošću

Radović i Barjaktarović su u ranim jutarnjim časovima, u izuzetno teškim uslovima, 1. juna prošle godine učestvovali u uspješno okončanoj akciji spašavanja tri poljska državljanina, a Lalević je 25. novembra učestvovao u uspješno okončanoj akciji spašavanja j putnika iz smrskanog vozila nakon saobraćajne nesreće

Izuzetno sam ponosan što u redovima Vojske Crne Gore imamo pripadnike koji se ističu kako profesionalizmom, tako i humanošću, koji su spremni da, koristeći svoja znanja stečena u Vojsci, na pravi način reaguju u kriznim i nepredvidljivim situacijama, u cilju zaštite ljudskih života, saopštio je ministar odbrane Dragan Krapović na sastanku sa trojicom pripadnika Vojske Crne Gore povodom humanih djela kojima su se posebno istakli tokom prethodne godine.

Pripadnici VCG koji su se prošle godine istakli u humanim djelima su stariji vodnik Željko Radović i vodnik Milo Barjaktarović, pripadnici 3. Pješadijske čete u Kolašinu, te stariji vodnik Dejan Lalević, pripadnik Odreda obalskog osmatranja i veze u Mornarici Vojske Crne Gore.

- Radović i Barjaktarović su u ranim jutarnjim časovima, u izuzetno teškim uslovima, 1. juna prošle godine učestvovali u uspješno okončanoj akciji spašavanja tri poljska državljanina na Kotorskoj gredi. Istoga dana, nastavili su na planinskom terenu Pirlitora sa realizacijom složenih i zahtjevnih aktivnosti na prikazu sposobnosti povodom završetka međunarodne vježbe “Immediate Response 2023”, koja je održana u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Oba podoficira, koji su pripadnici VCG već duži niz godina, i do sada su se isticali visokim nivoom profesionalizma i radnom etikom.   

Radović je unaprijeđen u čin starijeg vodnika I klase, a Barjaktarović u vodnika I klase, i to za djelo od posebnog značaja za zaštitu života i zdravlja ljudi, kao i za vanredne rezultate u radu.

- Stariji vodnik Lalević je 25. novembra prošle godine učestvovao u uspješno okončanoj akciji spašavanja jednog putnika iz smrskanog vozila nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu Ribarevine - Mojkovac. On je,  pokazujući tom prilikom hrabrost i požrtvovanje, ali i znanja koja je stekao na raznim obukama, takođe učinio djelo od posebnog značaja za zaštitu života i zdravlja ljudi, navode iz Ministarstva.

Lalević je predložen za unaprjeđenje u čin starijeg vodnika I klase.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:47