Muler Krapović / - FOTO: MO
28/11/2023 u 08:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović sa Mulerom: Odlična odbrambena saradnja Crne Gore i Austrije

Krapović se osvrnuo i na bogatu odbrambenu saradnju u okviru regionalnih inicijativa čije su Crna Gora i Austrija članice, dodajući da je Ministarstvo odbrane Crne Gore posvećeno učešću u zajedničkim regionalnim projektima

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorom Republike Austrije, Karlom Mulerom.

Krapović je, kako ističu iz Ministarstva odbrane, istakao da odnose Crne Gore i Republike Austrije karakteriše odlična i sadržajna saradnja, koja počiva na zajedničkim vrijednostima, kao i dugogodišnjim prijateljskim i partnerskim odnosima.

Izrazio je zahvalnost na kontinuiranoj austrijskoj podršci evropskom putu Crne Gore i razvoju kapaciteta Vojske Crne Gore, posebno u pogledu školovanja crnogorskih kadeta na Terezijanskoj vojnoj akademiji, jačanja kapaciteta za sigurno skladištenje i kontrolu stabilnosti municije, traganja i spašavanja iz vazduha, planinskog ratovanja, saradnje vojnih orkestara i u domenu vojne istorije.

Krapović se osvrnuo i na bogatu odbrambenu saradnju u okviru regionalnih inicijativa čije su Crna Gora i Austrija članice, dodajući da je Ministarstvo odbrane Crne Gore posvećeno učešću u zajedničkim regionalnim projektima.

Takođe, naglasio je da je Crna Gora u potpunosti uskladila spoljnu i bezbjednosnu politiku sa EU, kao i da je, kao kredibilna članica NATO, posvećena doprinosu stabilnosti u regionu i svijetu.

Krapović je informisao sagovornika sa prioritetima u radu 44. Vlade, te saopštio spremnost Crne Gore da posreduje prilikom razvijanja dobrosusjedskih odnosa država regiona, dodajući da je stabilnost Zapadnog Balkana neodvojiva od stabilnosti Evrope.

Ambasador Muler je izrazio zadovoljstvo odličnom odbrambenom saradnjom koju Crna Gora i Republika Austrija već godinama održavaju, kako na bilateralnom nivou, tako i u okviru regionalnih inicijativa.

Istakao je da Republika Austrija veliku pažnju posvećuje podršci evropskim i evroatlantskim integracijama država Zapadnog Balkana, te da dijeli mišljenje država regiona da Zapadni Balkan treba u svakom pogledu biti dio Evrope, složivši se sa ministrom u vezi značaja stabilnosti ovog regiona.

Sagovornici su istakli spremnost za dalje unapređenje odbrambene saradnje, kako na bilateralnoj osnovi, tako i u saradnji sa drugim partnerskim zemljama u okviru regionalnih inicijativa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. februar 2024 01:36