Osnovni sud Podgorica / - DAN
08/04/2024 u 14:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Krivolovci" osuđeni na po šest mjeseci zatvora zbog napada na službenike NP Skadarsko jezero

D. K. i V. P. poznati javnosti kao "krivolovci" su presudom Osnovnog suda u Podgorici oglašeni krivima zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po šest mjeseci.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici, istom presudom oslobođeni su od optužbe kojom je predstavljeno da su izvršili krivično djelo nezakonit ribolov.

(VIDEO) Dragićević: Napadnuti zaštitari NP Skadarsko jezero, tukli ih veslima

- Osnovni sud u Podgorici, je okrivljene D. K. i V. P. oglasio krivima zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zato što su 3. februara 2024. godine, u mjestu Pijesci u Nacionalnom parku Skadarsko jezero, napali službena lica  u vršenju službene dužnosti, a okrivljeni V. P. službenom licu nanio laku tjelesnu povredu, na način što su u trenutku kada su od strane službenika NP Skadarsko jezero šefa službe Vuka Saičića i nadzornika G. M., zatečeni u izlovu ribe, i pošto su im se navedena službena lica predstavila i saopštila da žele da izvrše kontrolu njihovog plovila, okrivljeni dali u bjekstvo, a potom nakon što su ih službena lica sustigla sa plovilom i prišla njihovom čunu, pri čemu je oštećeni S. V. pokušao iz njihovog čuna da oduzme izlovljenu ribu, osti, akumulator i drveno veslo, okrivljeni V. P. je počeo da pruža fizički otpor, udarivši ostima S. V.  u predjelu lijeve ruke, a onda i u predjelu desne strane vrata, navodi se u saopštenju suda.

Kako dodaju, okrivljeni D. K. je drvenim veslom zadao udarce oštećenom G. M., koji se pred njim ispriječio u predjelu rebara, a nakon toga u predjelu leđa i ramena, pri čemu je oštećeni S. V. zadobio lake tjelesne povrede. 

Okrivljeni D. K. i V. P. su oslobođeni od optužbe da su izvršili krivično djelo nezakonit ribolov, pri čemu je sud našao da se u konkretnom ne radi o krivičnom djelu, već o prekršaju.

- Protiv navedene presude stranke imaju pravo na žalbu u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude, koji će se izraditi u zakonskom roku, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:28