Miodrag Laković sa Viorelom Ardeleanuom / igor sljivancanin, Skupština
09/04/2024 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Laković-Ardeleanu: Značajna podrška Rumunije u evropskim integracijama

Rumunija pruža Crnoj Gori značajnu podršku u oblasti bezbjednosti i evropskih integracija, kazao je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković tokom sastanka sa Viorelom Ardeleanuom, ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori.

- Podrška članstvu Crne Gore u EU je vrlo visoka, a sve političke snage u Crnoj Gori usmjerene su na postizanje što bržeg članstva u ovoj organizaciji - kazao je Laković.

Pojasnio je i da Skupština pred sobom ima intenzivan period ispunjen zakonodavnim aktivnostima koje su usmjerene na ispunjavanje privremenih mjerila za dobijanje IBAR-a.

Ardeleanu istakao je uvjerenje da će Crna Gora ostvariti tražene rezultate i ubrzo dobiti pozitivan IBAR.

- Crna Gora i Rumunija imaju odlične bilateralne odnose, što je vidljivo prije svega u visokom broju susreta na visokom nivou između zvaničnika dvije države. Ipak, postoji značajan prostor za unapređenje parlamentarne saradnje, pogotovo saradnje između odbora koji u nadležnosti imaju pitanja bezbjednosti i odbrane - kazao je Ardeleanu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o društveno-političkim aktuelnostima u obje države, uticaju rata u Ukrajini na bezbjednosnu situaciju u Rumuniji, te o dobrim uporednim praksama koje se mogu primijeniti u radu skupštinskih odbora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:21