Jakov Milatović / - FOTO: SLUžBA PREDSJEDNIKA CRNE GORE
08/02/2024 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Razgraničenje između Zete i Podgorice nužan preduslov za planiranje održivih politka razvoja

Zadatak svih nas koji se nalazimo na pozicijama vlasti, bilo na državnom ili lokalnom nivou, jeste da svojim djelovanjem damo puni doprinos prosperitetu opštine Zeta, naveo je predsjednik Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitku povodom Dana opštine Zeta, predsjedniku Opštine Mihailu Asanoviću, predsjedniku Skupštine opštine Nebojši Domazetoviću, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima Zete.

- Na temeljima slavne države Zete, nastala je najmlađa crnogorska opština koja predstavlja simbol vjekovnog trajanja naše državnosti na ovim prostorima. Svečani trenuci u kojima proslavljamo Dan opštine Zeta, prilika su da naglasimo važnost postojanja jasne vizije razvoja vaše opštine, kako bi u godinama koje slijede bili svjedoci stvaranja ambijenta u kojem će Zeta biti kvalitetno mjesto za život svih njenih stanovnika, napisaoje Milatović.

Kako je istakao, uspješna valorizacija prirodnog i turističkog potencijala kojim raspolaže opština Zeta, kroz realizaciju ključnih investicionih projekata i unaprjeđenje postojeće infrastrukture, treba da bude najvažniji oslonac njenog ekonomskog napretka.

- U tom smislu, rješavanje otvorenih pitanja između opštine Zeta i Glavnog grada, od kojih je naročito važno pitanje razgraničenja, predstavlja nužan preduslov za planiranje održivih politka razvoja vaše lokalne zajednice. Zadatak svih nas koji se nalazimo na pozicijama vlasti, bilo na državnom ili lokalnom nivou, jeste da svojim djelovanjem damo puni doprinos prosperitetu vaše opštine. Zato ćete u Predsjedniku Crne Gore imati pouzdanog partnera za svaku konstruktivnu inicijativu koja doprinosi razvoju vaše opštine, a na korist svih građanki i građana Zete”, stoji u čestitki Predsjednika države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:03