Ministar zdravlja dr Vojislav Šimun / - MZ
13/05/2024 u 13:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministar Šimun boravi u Francuskoj: Doprinos integraciji u Evropsku zdravstvenu uniju

Ministar zdravlja dr Vojislav Šimun predvodi delegaciju Crne Gore, koja 14. i 15. maja 2024. godine boravi u zvaničnoj posjeti Francuskoj, u cilju intenziviranja saradnje u oblasti zdravstva i medicinskih nauka između dvije zemlje.

Tokom boravka u Parizu, ministar Šimun sa saradnicima biće gost partnerskom resoru Republike Francuske i ministru zaduženom za zdravstvo i prevenciju Frederiku Valetuu. Tom prilikom dva ministra potpisaće Izjavu namjere, koja ima za cilj stvranje povoljnih uslova za saradnju, koja će služiti javnom zdravlju, prevenciji, modernizaciji i održivom jačanju zdravstvenih sistema dvije zemlje, kao i njihovom doprinosu i integraciji u Evropsku zdravstvenu uniju, promovisanjem tehničke pomoći kao i razmjenom informacija, ekspertize i iskustva.

Crnogorska delegacija, tokom boravka u Frnacuskoj, posjetiće i bolnicu Pompidou u Parizu, kao i kompaniju Bouygues Batiment International, gdje će se razmotriti modaliteti potencijalne saradnje.

Pored ministra Šimuna, crnogorsku delegaciju čine dr Milena Cojić, državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja, mr Mirjana Đuranović, načelnica Odjeljenja za međunarodnu saradnju, kao i dr Aleksandar Čelebić iz Kliničkog centra Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:17