/ - FOTO: MINISTARSTVO
26/01/2024 u 22:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarka Jakšić-Stojanović uručila ugovore vrijedne preko dva miliona eura

Verujemo u snagu nauke i istraživanja kao ključnog faktora za održivi razvoj Crne Gore i spremni smo pružiti podršku kako bismo zajedno ostvarili izvanredne rezultate, istakla je ministarka

U prostorijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore održano je svečano uručivanje ugovora rukovodiocima nacionalnih naučnoistraživačkih projekata.Ministarka Anđela Jakšić-Stojanović uručila je 23 ugovora vrijednosti preko dva miliona eura, ističući važnost ovih projekata u unapređenju naučnoistraživačke zajednice u zemlji.

Većina odabranih projekata usmjerena je prema prioritetima pametne specijalizacije u Crnoj Gori, a ministarka Jakšić-Stojanović je naglasila kako ova usmjerenost doprinosi razvoju inovacija i tehnoloških rješenja u skladu sa specifičnim potrebama zemlje.

Tokom ceremonije, ministarka prof.dr Anđela Jakšić-Stojanović najavila je snažnu podršku naučnoistraživačkoj zajednici, uz napomenu da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija biti pouzdan oslonac svim naučnoistraživačkim ustanovama i pojedincima.

- Verujemo u snagu nauke i istraživanja kao ključnog faktora za održivi razvoj Crne Gore i spremni smo pružiti podršku kako bismo zajedno ostvarili izvanredne rezultate - istakla je ministarka.

V.d. generalna direktorica Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost, Marica Melović, istakla je važnost aktivnog učešća naučnoistraživačke zajednice u sadašnjim i budućim aktivnostima.

- Bez snažne naučnoistraživačke aktivnosti nema dugoročno konkurentnih inovativnih i tehnoloških rješenja. Ovi projekti su korak naprijed ka izgradnji održivog sistema nauke u Crnoj Gori -naglasila je Melović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 18:56