/ - FOTO: MINISTARSTVO
19/02/2024 u 15:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarka ugostila učenike koji su ostvarili izuzetan uspjeh na takmičenjima talentovanih

Izražavajući zadovoljstvo susretom sa mladim i talentovanim učenicima Gimnazije,,Tanasije Pejatović”, ministarka Jakšić-Stojanović je Emiliji, Eleni i Ognjenu poželjela uspjeh u daljem školovanju

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija  Anđela Jakšić-Stojanović, ugostila je danas učenike Gimnazije,,Tanasije Pejatović” iz Pljevalja, Emiliju Marić, Elenu Gačević i Ognjena Vraneša koji su ostvarili izuzetan uspjeh na takmičenjima talentovanih učenika, kao i njihove mentorke Mirku Popadić i Natašu Cmiljanić.

Emilija i Ognjen su na Međunarodnom takmičenju talentovanih učenika iz informatike,,INFOS 2023” osvojili prvo mjesto, dok je Elena bila druga na Međunarodnoj onlajn olimpijadi iz ruskog kao stranog jezika. Informatičari su se takmičili u znanju o istorijatu računarstva i osnovnim djelovima računara i nakon opštinskog i republičkog, kvalifikovali su se i osvojili prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju. Elena Gačević, učenica drugog razreda Gimnazije, takmičila se u prvoj kategoriji, namijenjenoj učenicima starosti od 12 do 17 godina i osvojila prestižno drugo mjesto na Međunarodnoj onlajn Olimpijadi.

Izražavajući zadovoljstvo susretom sa mladim i talentovanim učenicima Gimnazije,,Tanasije Pejatović”, ministarka Jakšić-Stojanović je Emiliji, Eleni i Ognjenu poželjela uspjeh u daljem školovanju.

- Uvijek je lijepo vidjeti da je uspjeh i trud nagrađen na ovaj način. Sigurna sam da ste radili naporno kako bi postigli ovako impresivne rezultate i zaslužujete sve čestitke. Vaš trud i posvećenost su zaista za poštovanje i očekujem da će vaš primjer slijediti mnogi -kazala je ministarka prosvjete, nauke i inovacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:25