/ - SA DOGAđAJA
16/05/2024 u 12:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarstvo podržalo inicijativu JU Dom učenika i studenata Cetinje

Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija na čelu sa ministarkom, Anđelom Jakšić-Stojanović, podržalo je inicijativu JU Dom učenika i studenata Cetinje i obezbijedilo sredstva za opremanje sale za fizičku kulturu u Domu na Cetinju.

Prostor površine 38 m2  je adaptiran  i opremljen savremenim profesionalnim spravama i sportskim rekvizitima i predstavlja jedan veoma značajan sadržaj,  koji će biti na svakodnevnom raspolaganju učenicima i studentima koji borave u Domu.

Podrškom ministarke Jakšić-Stojanović da se u Domu na Cetinju obezbjedi opremanje prostornog kapaciteta kojim će se aktivnosti fizičke kulture uvrstiti u redovnu rutinu i tokove svakodnevnog boravka učenika i studenta smještenih u Domu, umnogome je unaprijedilo uslove i opšte resurse Doma i značajno doprinijelo podizanju kvaliteta života stanara Studentskog doma.

Prema riječima direktorice Ane Kavaje, opremanje prostora za funkcionisanje sale za fizičku kulturu u Domu je najbolja realizovana inicijativa za učenike i studente, jer njenom implementacijom, stvoreni su odlični uslovi da učenici i studenti mogu da se rekreiraju, vježbaju kada  žele i time stvaraju zdrave životne navike koje pozitivno utiču na njihov rast i razvoj.

Fizičko vaspitanje je posebno važna komponenta vaspitnog procesa, koja doprinosi pravilnom rastu i razvoju čovjeka, posebno danas, usljed savremenih tendencija pada fizičkih aktivnosti djece i adolescenata, što je imperativno prepoznto kao neizostavan segment djelovanja svih vaspitno obrazovnih ustanova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:13