Ministarstvo prosvјete, nauke i inovaciјa / - MINISTARSTVO PROSVјETE, NAUKE I INOVACIјA
19/02/2024 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo prosvjete: Nastava se realizuje u 104 škole

Od 22 predškolske ustanove na nivou Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 19 ustanova od kojih se u 15 predškolskih ustanova rad odvija redovno, dok se djelimično rad realizuje u 4 ustanove

Nastava se realizuje u 104 osnovne škole, od čega u 76 u punom kapacitetu, dok u 28 djelimično, dok nastave nije bilo u 32 ustanove, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

- Kada je riječ o srednjim školama, od 44 škole od kojih je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u ovom trenutku dobilo infomacije (od ukupno 50 škola na nivou Crne Gore),  38 škola realizuje nastavu (od čega 24 u punom kapacitetu, a 14 djelimično), dok se u 6 škola ne sprovodi nastavni proces - dodali su u saopštenju.

Od 13 državnih muzičkih škola, kako navode, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 8 muzičkih škola, od kojih  se u  4 ustanove rad  odvija redovno,  djelimično se rad realizuje u 2 ustanove, dok se u 2 ustanove ne odvija nastava.

- Od 22 predškolske ustanove na nivou Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 19 ustanova od kojih se u 15 predškolskih ustanova rad odvija redovno, dok se djelimično rad realizuje u 4 ustanove - dodaje se.

Učenički i studentski domovi i resursni centri rade redovno.

- Prema navedenim podacima, koji su trenutno dostupni Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, jasno je da informacija koju je u medijima danas plasirao predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore  o 160 škola koje su obustavile nastavni proces, ne odgovara stvarnoj situaciji na terenu -istakli su.

Ističu da će uložiti sve napore da se što prije uspostavi redovni nastavni proces u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama.

- U isto vrijeme,  zahvalni smo svim direktorima koji su organizovali nastavu u svojim školama i svim prosvjetnim radnicima kojima je, uprkos svemu, interes djece na prvom mjestu - zaključuju u saopštenju.

MPNI predao zahtjev Ombudsmanu: Utvrditi zakonitost štrajka Sindikata prosvjete

Drašković: Policija obilazi škole i traži informacije o štrajkačima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 08:57