Ministarstvo prosvjete / - DAN
13/02/2023 u 12:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo provjerava dokumentaciju za izgradnju objekata pored OŠ "Savo Pejanović"

Ministarstvo prosvjete sa pažnjom prati situaciju i preduzima sve neophodne korake kako se ne bi dovela u pitanje bezbjednost objekta za boravak djece u Osnovnoj školi “Savo Pejanović”

Povodom planirane najave za gradnju poslovno - stambenog objekta pored škole OŠ “Savo Pejanović”, kao i podzemne garaze ispod poligona škole, Ministarstvo prosvjete je u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, iniciralo provjeru dokumentacije za izgradnju ovih objekata, odnosno provjeru da li će se planirani objekti graditi u potpunosti u skladu sa važećom zakonskom regulativom, saopšteno je iz Ministarstva. 

-Imajući u vidu da je školski objekat star preko 70 godina, u prethodnom periodu je u više navrata dolazilo do oštećenja zbog same starosti objekta , ali i zbog okolne gradnje. Ministarstvo prosvjete je postupalo odgovorno i obezbjeđivalo bezbjednost objekta u svim prethodnim situacijama, a to će činiti i u buduće - navode u saopštenju. 

Dodaju da Ministarstvo prosvjete sa pažnjom prati situaciju i preduzima sve neophodne korake kako se ne bi dovela u pitanje bezbjednost objekta za boravak djece u Osnovnoj školi “Savo Pejanović”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:10