Ilustracija
18/10/2023 u 12:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ministarstvo zdravlja: Stvoreni uslovi za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u zdravstvenom sistemu

Potpisani su Ugovori o zajedničkoj izgradnji stambenih objekata za Podgoricu, Pljevlja i Kotor, kako bi se postigao pravi cilj i stvorila sigurnost za sve zdravstvene radnike koji ispunjavaju uslove za rješavanje stambenih potreba, navode u saopštenju

Ministarstvo zdravlja sprovelo je niz aktivnosti u rješavanju stambenih problema, kao jednog od najvažnijih socijalnih pitanja za zaposlene u javnim zdravstvenim ustanovama, saopšteno je iz tog resora.

Naime, Ministarstvo zdravlja je izvršilo prenos prava upotrebe i korišćenja bez naknade na Stambenu zadrugu zdravstvenih radnika Crne Gore,,Zdravstvo“ u Podgorici, Pljevljima i Beranama.

- Time su stvoreni uslovi za izgradnju stambenih objekata za zaposlene u zdravstvenom sistemu, budući da se stambeno pitanje zaposlenih u zdravstvenom sistemu nije rešavalo više od pet godina, a u pojedinim gradovima i do 20 godina. Potpisani su Ugovori o zajedničkoj izgradnji stambenih objekata za Podgoricu, Pljevlja i Kotor, kako bi se postigao pravi cilj i stvorila sigurnost za sve zdravstvene radnike koji ispunjavaju uslove za rješavanje stambenih potreba, navode u saopštenju.

Dodaju da su ulažili dodatne napore u rješavanju prenosa prava svojine na opštinu Berane, kako bi Ugovor o izgradnji stambeno-poslovnog prostora mogao biti potpisan, a zdravstvenim radnicima na teritoriji opštine Berane omogućeno rješavanje stambenog pitanja.

- Izgradnjom objekata, u skladu sa propisanim standardima i uz dostizanje neophodnog nivoa kvaliteta, kao i dodjelom stambenih jedinica i davanjem saglasnosti, Ministarstvo zdravlja, na čelu sa ministrom Dragoslavom Šćekićem, akcenat je stavilo na stvaranju boljih uslova za zaposlene posebno na sjeveru Crne Gore, ali i u centralnom i južnom dijelu države. Ovakvim odnosom prema politici stanovanja, za veoma kratak period dali smo značajan doprinos u budućem rješavanju stambenih pitanja zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama i prepoznali potrebe zaposlenih, da u što većem broju i za njih povoljniji način, riješe stambeno pitanje, ističe se u saopštenju.

Napominju da pravo na za raspodjelu stambenih jedinica imaju sve javne zdravstvene ustanove, odnosno zdravstveni radnici koji ispunjavaju uslove Konkursa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:06