Zgrada Ministarstva prosvjete nauke i inovacija / MPNI/ facebook
20/02/2024 u 15:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MNPI: Nedopustive uvrede i prijetnje upućene direktorici vrtića u Herceg Novom

Uvrede i prijetnje uvaženoj Tamari Živanović zato što, u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju, organizuje rad predškolske ustanove su nedopustive, navode iz MPNI

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija najoštrije osuđuje uvrede i prijetnje upućene Tamari Živanović, direktorici vrtića u Herceg Novom, navodi se u saopštenju tog resora.

- Uvrede i prijetnje uvaženoj Tamari Živanović zato što, u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju, organizuje rad predškolske ustanove su nedopustive. Posebno ako je tačno da su upućene od strane predsjednika Sindikata svojoj koleginici, čija prava bi, kao i prava ostalih kolega, trebalo da uvažava i promoviše - saopšteno je iz tog resora.

Prema informacijama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Živanović kažu nije nažalost usamljen slučaj jer su slične pozive, kako je saopšteno tom resoru, dobijali direktori i drugih predškolskih, osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova.

- Poražavajuća je činjenica da rukovodstvo Sindikata prosvjete u 21. vijeku atakuje na prava i integritet nastavnika i profesora, koji nijesu bili voljni da potpišu jednostranu odluku o minimumu procesa rada i zato pozivamo sve da se vratimo dijalogu i komunikaciji koja nam je primjerena - zaključuju iz resora prosvjete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:43