Ministarstvo prosvjete. nauke i inovacija / - PORTAL DAN
08/04/2024 u 14:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI: Najbolji učenici učestovaće na sedam međunarodnih takmičenja

Najbolji crnogorski učenici ove godine će učestvovati na sedam međunarodnih takmičenja, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Iz tog Vladinog resora saopštili su da je Ispitni centar formirao timove koje će ovoga puta, osim predstavnika Univerziteta Crne Gore i Ispitnog centra, činiti i mentori iz osnovnih i srednjih škola.

Iz MPNI su zahvalili kolegama iz Srednje mješovite škole „Danilo Kiš” Budva na toj inicijativi.

- Sva sredstva za takmičenja su ove godine opredijeljena budžetom, a MPNI i Ispitni centar će pružiti svu neophodnu podršku, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su se, u cilju što bolje organizacije, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i direktor Ispitnog centra Miloš Trivić danas sastali sa liderima grupa koji će voditi delegacije na ta prestižna međunarodna takmičenja.

Iz MPNI su kazali da će ove godine crnogorski timovi učestvovati na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja će biti održana u Antaliji od 25. do 30. juna i na Međunarodnoj olimpijadi iz bilogije u Astani, u Kazahstanu, od 7. do 14. jula.

Spajić dobitnicima nagrada na državnom takmičenju znanja: Vi ste najsvjetlija budućnost ove zemlje

Učenici iz Crne Gore, kako su rekli iz tog resora, učestovaće i na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, koja će biti održana u Rijadu, od 21. do 31. jula, kao i na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Isfahanu, u Iranu, od 21. do 29. jula.

- Naši timovi učestovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz geografije u Dablinu, od 19. do 24. avgusta i na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Aleksandriji, u Egiptu, od 1. do 8. septembra, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će najbolji učenici iz Crne Gore učestvovati i na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi, za koju vrijeme i mjesto održavanja još nije određeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:16