Ministarstvo prosvјete, nauke i inovaciјa / - MINISTARSTVO PROSVјETE, NAUKE I INOVACIјA
14/12/2023 u 20:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI: Preduzete neophodne mjere u vezi sa slučajem u OŠ "Ratko Žarić"

Iz Ministarstva su zamolili roditelje učenika za strpljenje i razumijevanje svih okolnosti u vezi sa tim događajem

Nadležni organi preduzimaju sve neophodne mjere povodom slučaja u Osnovnoj školi "Ratko Žarić" u Nikšiću, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, dodajući da se nastavni proces u toj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu.

Iz tog Vladinog resora rekli su da se neophodne mjere preduzimaju u saradnji sa Ministarstvom za socijalni rad i staranje, Centrom za socijalni rad Nikšić, nikšićkim Centrom bezbjednosti i nadležnim tužilaštvom.

- Obavještavamo učenike i roditelje, ali i javnost, da su uz punu koordinaciju tih organa, sprovedene mjere na prevazilaženju problema u vezi sa novonastalom situacijom i da se nastavni proces u toj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu - navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su zamolili roditelje učenika za strpljenje i razumijevanje svih okolnosti u vezi sa tim događajem.

Oni su rekli da očekuju da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti sve aktivnosti, kako bi se na adekvatan način riješila novonastala situacija.

- S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnim osobama, apelujemo na roditelje učenika škole, medije i cjelokupnu javnost da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema tom slučaju i da svi zajedno vodimo računa o zaštiti prava djeteta u skladu sa nacionalnim propisima i Konvencijom o pravima djeteta - kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da detaljnije informacije ne mogu saopštiti, imajući u vidu da su akteri maloljetne osobe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 21:16