Ministarstvo prosvjete nauke i inovacija / - MPNI/ FACEBOOK
19/02/2024 u 08:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI: Spajić, Jakšić Stojanović i Vuković u srijedu oči u oči sa Božovićem

Rješenja se postižu dijalogom, a ne jednostranim akcijama, poručiju iz Ministarstva prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija žali zbog odluke Sindikata prosvjete o stupanju u štrajk. Rješenja se postižu dijalogom, a ne jednostranim akcijama. Ministarstvo je tokom cijelog prethodnog perioda, odgovorno pristupilo razmatranju stavova Sindikata i u saradnji sa Ministarstvom finansija i Vladom u cjelini, ponudilo najoptimalniji predlog rješenja po sve strane.

Poziv na dalji dijalog sa Vladom je kucanje na otvorena vrata. Uvažavamo sve razumne stavove, ali takođe pozivamo na potrebu razumijevanja pozicije Vlade, koja je u jako kratkom periodu napravila značajne rezultate i intenzivno radi na unapređenju standarda svih građana, uključujući i prosvjetne radnike.

Uvjereni smo da će se doći do kompromisa i da se neće ugroziti prava učenika, koji će biti najpogođeniji ovom odlukom, te da će do tada pravo na štrajk biti korišćeno u skladu sa važećim zakonskim okvirom.

Još jednom pozivamo sve da se rukovode interesom djece i da im omogućimo pravo na redovno školovanje, posebno nakon korona virusa i brojnih prijetnji bombama, zbog čega je u prethodnom periodu dosta toga propušteno.

Takođe, informišemo javnost da će premijer, ministarka prosvjete, nauke i inovacija i ministar finansija, prisustvovati sastanku sa Glavnim odborom Sindikata prosvjete koji će se održati u srijedu, u 17 sati, saoštavaju iz MPNI.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:39