Mustafić u Sarajevu / - FOTO: BOšNJAčKO VIJEćE
04/01/2024 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mustafić u Sarajevu: Bošnjaci su čvrsto opredijeljeni za izgradnju multietničke demokratije u regiji

Vjerujemo da će nedavno održani popis stanovništva u Crnoj Gori učvrstiti naš identitet, jer smo, u saradnji sa Vladom Crne Gore, stvarali uslove za slobodno izjašnjavanje, kazao je Mustafić

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić susreo se i razgovarao sa Reisu-l-ulemom Islamske zajednice Huseinom ef. Kavazovićem.

- Na sastanku održanom u Rijasetu- sjedištu Islamske zajednice u Sarajevu, istaknuto je dobra saradnja i podrška Bošnjačkom vijeću u Crnoj Gori, na polju očuvanja nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta - saopšteno je iz Bošnjačkog vijeća.

Ocijenjeno je da treba unaprijeđivati i jačati saradnju institucija, na polju realizacije zajedničkih projekata kulture, vjere, tradicije i etničkih posebnosti bošnjačkog naroda.

- Mustafić, koji je ujedno i predsjedavajući regionalnog Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća, ukazao je i da bošnjački narod u Crnoj Gori i regionu, gradi mostove saradnje među državama u kojima živi, kao autohtoni i na svojim vijekovnim ognjištima - dodaje se u saopštenju.

On je kazao i da su Bošnjaci čvrsto opredjeljeni za izgradnju multietničke demokratije i euroatlansku perspektivu u Crnoj Gori i čitavoj regionu.

- Vjerujemo da će nedavno održani popis stanovništva u Crnoj Gori učvrstiti naš identitet, jer smo, u saradnji sa Vladom Crne Gore, stvarali uslove za slobodno izjašnjavanje. Pratimo i dalje taj proces i nadamo se da će se i kroz statističku obradu podataka, ispoštovati uslovi transparentnog i kredibilnog popisa - kazao je Mustafić.

Mustafić se zahvalio uručivši priznanje Reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću za podršku Bošnjačkom vijeću u Crnoj Gori.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jul 2024 14:17