Dragomanović / -FOTO: ARHIVA
17/12/2022 u 14:38 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na čelu UO Doma starih i dalje kadar Đukanovićeve partije: Član sam DPS-a od rođenja

U DPS-u sam od rođenja, to je nastavak Кomunističke partije Jugoslavije, a ja sam bio Titov pionir, tako da sam cijelog života u partiji, kazao je Dragomanović za "Dan"

Upravni odbor Doma starih u Risnu imenovao je za čelnika te ustanove nekadašnjeg direktora Srđana Dragomanovića, kadar Demokratske partije socijalista (DPS).

Dragomanović je u izjavi za "Dan" potvrdio da je na sjednici upravnog odbora 7. decembra ponovo dobio mandat da vodi tu ustanovu, iako je sredinom godine smijenjen uz veliki sukob sa tadašnjom predsjednicom upravnog odbora Jovanom Ćorić i članicom UO Mirjanom Pajković, koje su protiv njega podnosile i krivične prijave.

Ipak, nakon što je iz aktuelne manjinske vlade na Ćorić vršen pritisak da, uprkos svemu, glasa za Dragomanovića i vrati ga na funkciju, ona je podnijela ostavku i umjesto nje je imenovana Ivana Izgarević.

Dragomanovićev povratak na mjesto direktora podržali su Izgarević i Veljko Iković, dok je Mirjana Pajković bila uzdržana.

Na pitanje kako gleda na to da su mu zvanično politički oponenti, konkretno iz Socijalističke narodne partije (SNP), pomogli da se vrati na funkciju, jer je, prema nezvaničnim informacijama, upravo kadar te stranke u Ministarstvu rada i socijalnog staranja ovim povodom vršio pritisak na Ćorić, Dragomanović kaže da politika nikada nije upravljala Domom starih u Risnu.

– Tačno je da sam izabran za direktora Doma. Ne znam koji su sve članovi upravnog odbora glasali za mene, to biste morali njih da pitate, jer ja nisam dobio zapisnik sa sjednice. Mislim da je bilo normalno i očekivano da budem izabran opet, jer sam jedini položio test i uredno podnio kompletnu dokumentaciju traženu na konkursu. Dakle, nije bilo političkog dogovora za moju funkciju, jer politike nikada nije bilo u Domu starih – tvrdi Dragomanović.

Na konstataciju novinara da je on ipak član partije i na pitanje da li mu je to pomoglo da se vrati na funkciju, Dragomanović odgovara da nije zabranjeno biti u stranci.

– U DPS-u sam od rođenja, to je nastavak КPJ (Кomunističke partije Jugoslavije), a ja sam bio Titov pionir, tako da sam cijelog života u partiji – kazao je Dragomanović.

Upitan da li je tačnio da je već tražio da zaposli 10 radnika, odgovorio je da Dom starih uvijek ima potrebu za novim kadrom.

– Tokom prošlog mandata zaposlio sam 70 radnika, a broj zaposlenih nikada se nije mijenjao jer ljudi često napuštaju Dom starih, posebno medicinski kadar, jer im je kod nas plata 30 odsto manja nego u zdravstvenim ustanovama. Кada ne možete da platite ljude više, oni idu tamo gdje im se nude bolje zarade. Ono što sigurno mogu reći jeste da neće biti nikakvog revanšizma u ustanovi i da neću imati ništa protiv koleginice koja je do sada bila v.d. direktora ustanove – kazao je Dragomanović.

U Domu starih u Risnu je od decembra 2021. trajalo nadgornjavanje upravnog odbora i direktora Srđana Dragomanovića, a sve je kulminiralo 31. marta, kada je onemogućeno održavanje sjednice UO jer je obezbjeđenje onemogućilo da u zgradu ustanove uđe članica Mirjana Pajković, a tome je prethodio pokušaj da joj se onemogući i dolazak u Risan.

Po Dragomanovićevom nalogu, vozač zaposlen u ustanovi je na putu od Podgorice prema Risnu naložio Pajkovićevoj da napusti službeno vozilo, a kada je ona privatnim autom došla do Doma, obezbjeđenje ustanove je nije pustilo da uđe u "Grabovac".

Takođe, raspisao je novi konkurs za direktora, ali, kako bi sebi produžio mandat, odredio je da se prijave mogu podnositi 227 dana, odnosno do kraja njegovog mandata. Ipak, kasnije je konkurs raspisan na kraći rok, i to u julu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:28