Bebe, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
14/05/2024 u 16:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demokrate: Skupština usvojila predlog, naknade za novorođenčad do 2.500 eura

Novi model isplate naknada za novorođenu djecu usvojen je jednoglasno juče u Skupštini Crne Gore, po kom će naknade za novorođenčad iznositi do 2.500 eura.

Ovaj model usvojen je na prijedlog Demokratske Crne Gore.

Iz Demokrata su podsjetili da novi model predviđa isplatu naknada za novorođenu djecu do 2.500 eura i to 1000 eura za prvo, 1.500 za drugo dijete, 2.000 eura za treće, a 2.500 eura za četvrto i svako naredno dijete.

- Umjesto dosadašnjih 900 eura, roditeljima će ubuduće biti isplaćivane naknade do 2500 eura, zavisno od toga da li je dijete prvorođeno, drugorođeno, trećerođeno ili četvrtorođeno. Parovima koji se nakon stupanja na snagu ovog zakona ostvare kao roditelji biće isplaćen ove godine iznos od 1000 eura, a razlika do punog iznosa odobrene naknade prema progresivnom modelu biće isplaćena u prvom kvartalu 2025. godine, što je rezultat kompromisa i dogovora sa kolegama iz parlamentarne većine koji u Vladi Crne Gore rukovode finansijama - piše u saopštenju Demokrata. 

Prema njihovim riječima, Demokratska Crna Gora nastavlja da vodi jaku socijalnu politiku.

- Sa tog našeg puta neće uspjeti da nas skrenu ni glasnogovornici od sinoć, a koji upravo danas pokušavaju na sve načine da obesmisle novu mjeru i povećanje naknade za novorođenčad, samo zbog toga što je to predlog poslanika Demokratske Crne Gore. Ponosni na naš rad nastavljamo dalje, jačamo porodicu i jačamo državu"- zaključeno je u saopštenju Demokrata. 
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 22:23