Santader i Nišić / - FOTO: MINISTARSTVO RADA
21/12/2023 u 17:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nišić-Santader: Djeca da rastu u bezbjednom okruženju, svaka pomoć na tom putu dobrodošla

Da bi se ubrzala reforma sistema dječje i socijalne zaštite, ključno je osigurati da se dovoljno sredstava iz državnog budžeta ulaže u nju, kao i da se ta sredstva koriste na najefikasniji mogući način, poručio je Santander

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa saradnicama sastala se sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom.

Tokom njihovog prvog sastanka, ministarka rada i socijalnog staranja i šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori dogovorili su nastavak saradnje na reformi sistema dječje i socijalne zaštite kako bi se smanjilo siromaštvo djece i nasilje nad djecom i osiguralo da svako dijete raste u bezbjednom porodičnom okruženju.

Ministarka Nišić je istakla da predstoji dosta posla u pogledu obezbjeđivanja uslova i onoga što je potrebno da djeca rastu u bezbjednom okruženju i da se dio obaveza u tom kontekstu odnosi i na one koje Crnu Goru očekuju na putu evropskih integracija.

- Naša djeca bi trebalo da rastu u bezbjednom okruženju, svaka pomoć na tom putu je dobrodošla i cijenimo vašu pomoć i podršku, kako ekspertsku, tako i tehničku i finansijsku - kazala je ministarka Nišić.

Na ovaj način, Crna Gora će ubrzati pristupanje Evropskoj uniji i poboljšati kvalitet života svih građana.

- Da bi se ubrzala reforma sistema dječje i socijalne zaštite, ključno je osigurati da se dovoljno sredstava iz državnog budžeta ulaže u nju, kao i da se ta sredstva koriste na najefikasniji mogući način - poručio je Santander.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja će raditi na povećanju kapaciteta centara za socijalni rad, kao i na stručnom usavršavanju zaposlenih u sistemu socijalne i dječje zaštite. U skladu sa strateškim opredjeljenjima države fokus Vlade Crne Gore biće na razvoju usluga socijalne i dječje zaštite i implementaciji Strategije deinstitucionalizije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:03