Ипард јавни позив / - фото: лого
17/02/2022 u 13:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обjављен jавни позив у оквиру ИПАРД II програма

Риjеч jе о подршци инвестициjама у физички капитал, коjа се односи на прераду и маркетинг пољопривредних и производа рибарства

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде обjавило jе у понедjељак четврти jавни позив за мjеру три у оквиру ИПАРД програма, преноси Мина.

Риjеч jе о подршци инвестициjама у физички капитал, коjа се односи на прераду и маркетинг пољопривредних и производа рибарства.

Jавни позив ће траjати 45 дана, а рок за подношење захтjева jе до 31. марта.

Из Министарства jе саопштено да jе подршка обезбиjеђена за инвестициjе коjе се односе на изградњу и/или реконструкциjу и опремање обjеката, набавку опреме, машина и уређаjа.

Прихватљиви трошкови кроз мjеру три крећу се од 40 хиљада ЕУР до 1,5 милиона ЕУР.

- Та мjера намjењена jе подршци прерађивачким капацитетима и има за циљ унапређење субjеката у пословању храном, како би испунили европске стандарде у погледу безбjедности хране и имали могућност несметаног стављања производа на тржиште - додаjе се у саопштењу.

Подршка износи до 50 одсто од укупно прихватљивих трошкова по проjекту, а додатна средства од десет одсто могу се додиjелити за дио прихватљивих трошкова коjи се односи на управљање отпадом, нуспроизводима, пречишћавање отпадних вода и искоришћавање отпада.

ЕУ кофинансирање износи 75 одсто од jавних трошкова, а национално кофинансирање 25 одсто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:16