/ - FOTO: VLADA
28/10/2023 u 11:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbačena krivična prijava protiv Konjevića i Krivokapića

Uprava za inspekcijske poslove podnijela je u novembru prošle godine Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivših ministara vanjskih poslova i odbrane Ranka Krivokapića i Raška Konjevića zbog postavljanja spomen-ploče u Morinju

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Kotoru odbacilo je krivičnu prijavu protiv bivših ministara vanjskih poslova i odbrane Ranka Krivokapića i Raška Konjevića, zbog nezakonitog postavljanja spomen-ploče u Morinju, kazala je za Portal RTCG portparolka ODT Kotor, državna tužiteljka Tijana Čelanović.

Čelanović je istakla da je pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, povodom postavljanja spomen obilježja u Morinju, formiran predmet protiv R.K. i R.K., zbog krivičnog djela povreda i nedozvoljeno podizanje spomen obilježja.

ODT je, kako kaže Čelanović, zbog nepostojanja osnovane sumnje da su prijavljeni R.K. i R.K. učinili navedeno krivično djelo, donijelo rješenje o odbačaju krivične prijave.

"Dana 29. avgusta 2023. godine, nakon sprovedenog izviđaja, ovo tužilaštvo je donijelo rješenje o odbačaju krivične prijave, zbog nepostojanja osnovane sumnje da su prijavljeni R.K. i R.K. učinili navedeno krivično djelo", navodi Čelanović. 

Uprava za inspekcijske poslove podnijela je u novembru prošle godine Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivših ministara vanjskih poslova i odbrane Ranka Krivokapića i Raška Konjevića zbog postavljanja spomen-ploče u Morinju.

Oni su tada kazali kako je u pitanju povreda Krivičnog zakonika, odnosno člana koji se odnosi na povredu i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja.

"Ko ošteti, uništi, neovlašćeno izmijeni, doradi, izmjesti, zamijeni ili ukloni spomen-obilježje, ili podigne ili organizuje podizanje spomen-obilježja čije podizanje nije dozvoljeno, kazniće se zatvorom od jedne do tri godine", stoji u tom članu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:17