Sa okruglog stola / UZP Roma i Egipćana
17/03/2024 u 17:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održan Okrugli sto o statusu RE populacije za predstavnike političkih partija

NVO “Udruženje za podršku Roma i Egipćana” sprovodi projekat pod nazivom “Status romsko - egipćanske populacije u Beranama”.

U okviru projekta, nakon anketiranja, urađena je Analiza stanja o položaju RE populacije u Beranama.

Nakon toga, urađena je publikacija “Život Roma i Egipćana u Beranama.

Nakon svih ovih aktivnosti, održan je Okrugli sto na kojem su učešće imali predstavnici političkih partija.

Na Okruglom stolu su predstavljeni rezultati analize stanja i predstavljena publikacija “Život Roma i Egipćana u Beranama”.

Radionicu je održao Danijel Rmuš, zajedno sa koordinatorom Sultanom Bećom i asistentom mr Nikolom Raičevićem.

– Projekat koji naša NVO tj. Udruženje za podršku Roma i Egipćana realizuje, finansira se od granta koji je odobren od Građanska alijanse  kroz projekat “Bez nekažnjivosti za povredu i kršenje ljudskih prava u Crnoj Gori”, koji je podržan od Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori a kofinansiran od strane Ministarstva javne uprave.

Cilj Okruglog stola je da se svi subjekti od značaja za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana, u ovom slučaju predstavnici političkih partija, upoznaju sa rezultatima analize, te stanjem iz različitih oblasti u vezi Roma i Egipćana, kako što se tiče uslova življenja, uslova stanovanja, obrazovanja, zdravstvene zaštite, učešća RE populacije u političkom životu, zapošljavanja, i dr. parametara a sve u cilju izrade novog lokalnog akcionog plana za Rome i Egipćane za Opštinu Berane – istakao je koordinator projekta Sultan Beća.

Iz ove NVO su se zahvalil svim učesnicima Okruglog stola, posebno cijeneći što će predstavnici partija obavijestiti svoje partije o stanju i položaja Roma i Egipćana u Beranama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:49