Državno takmičenje / - FOTO: DJORDJE CMILJANIC/MPNI
24/02/2024 u 18:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvoreno državno takmičenje za osnovce

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), učestvovalo je 90 osnovnih škola sa prijavljenih 426 učenika

Na Ekonomskom fakultetu u Podgorici danas je svečano otvoreno državno takmičenje učenika osnovnih škola 2024. godine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI), učestvovalo je 90 osnovnih škola sa prijavljenih 426 učenika koji su imali priliku da pokažu svoja znanja iz fizike, hemije, hiologije, matematike, engleskog, francuskog, italijanskog, njemačkog i ruskog jezika, a od ove godine i iz tri nova predmeta koje je uveo Ispitni centar. To su istorija, programiranje i geografija.

Prisutne je pozdravio direktor Ispitnog centra Miloš Trivić, a državno takmičenje je svečano otvorila ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić- Stojanović.

- Znanje je ključni resurs za napredak i razvoj društva, a danas je ovdje ono najbolje i najvrednije što ova zemlja ima, a to ste, dragi učenici, upravo vi. Sama činjenica da ste svojim dosadašnjim radom, trudom i zalaganjem uspjeli da se plasirate na ovo takmičenje, vrijedna je poštovanja. I upravo zato smo svi - i resorno ministarstvo, i vaši roditelji, i vaši profesori, već sada jako ponosni na vas. Želim vam puno sreće, da svojim znanjem zablistate i da upravo vi budete ti koji će našu državu voditi u neko drugačije, ljepše sjutra. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će se truditi da na adekvatan način podrži sve vaše uspjehe - poručila je ministarka.

Direktor Ispitnog centra  Miloš Trivić je naglasio da je njihov zadatak da probude interesovanje djece “jer smo svjesni da znanja i vještine koje učenici usvoje i razviju sada postaju temelj na kojem se grade sve životne vrijednosti. Ispitni centar će sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija biti podrška učenicima i nastaviće da unapređuje cjelokupni sistem takmičenja, a naredne godine ćemo uvesti još predmeta”, naglasio je Trivić.

Sjutra se održava državno takmičenje za učenike srednjih škola na kojem učestvuje 323 učenika iz 37 srednjih škola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:28