/ FOTO- IVAN PETROVIC-IPE
27/11/2023 u 20:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perović: Čvrsto stojim na svojim nogama, ne radim ništa nezakonito

Na novinarsko pitanje da li se ikada u odnosu na navedeno konsultovala sa bilo kim ili tražila određena sugestije, Perović je odgovorila da sa svojim kolegama razmjenjuje pravna mišljenja

Sporna komunikacija između direktorice ASK-a Jelene Perović i nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, iz koje proizilazi da je Perovićeva navodno mimo propisa tražila i dobijala sugestije od Medenice kako da postupa u pojedinim predmetima, izazvala je brojne reakcije i pozive na podnošenje ostavke.

Iako je prije tri dana, u javnom reagovanju direktorica ASK poručila je da neće biti dio, kako je ocijenila, medijskog cirkusa i komentarisati navodno spornu komunikaciju sa Medenicom, Perović je večeras za TVCG kazala da je prepiska dobijena izvršenjem krivičnog djela, zbog čega je podnijela prijavu.

- Ovaj napad je očekivan, s obzirom na završene i pokrenute premdete u ASK. Napad traje već tri godine. Podnijela sam krivične prijave i očekujem da nadležno tužilaštvo rasvijetli ovaj događaj - kazala je Perović za TVCG.

Perovićeva nije htjela da komentariše da li stoji iza sporne prepiske iz koje proizilazi da je tražila i dobijala sugestije od nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda kako da postupa u pojedinim predmetima.

Na novinarsko pitanje da li se ikada u odnosu na navedeno konsultovala sa bilo kim ili tražila određena sugestije, Perović je odgovorila da sa svojim kolegama razmjenjuje pravna mišljenja.

- Ne znam šta podrazumijevate pod konsultacijama. Sa kolegama razmjenjujem mišljenja i na seminarima i u privantom životu i na kafama. Apsolutno pričamo o tim stvarima - poručila je Perović.

Podsjetimo, sindikat ASK- a pozvao je Perovićevu i menadžment da podnesu ostavku i prestanu, kako navode u saopštenju, da “urušavaju ugled institucije”.

S druge strane, čelnica Agencije odbacuje sve optužbe.

- Stojim čvrsto na svojim nogama. Znam da sve radim zakonito - poručila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:19