Agencija za sprecavanje korupcije, ASK, Jelena Perović / FOTO - LAZAR RUZIC
09/04/2024 u 21:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perović: Dikriminisana sam samo zato jer sam direktorica ASK-a

Diskriminisana sam po više osnova a zbog uvreda i omalovažavanja već sam podnijela tužbe nadlažnom sudu, kazala je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović.

Ona je gostujući na TV Adria rekla da ne štiti javne funkcionere.

- Dikriminisana sam samo zato jer sam direktorica ASK-a. Tužila sam sudu ljude koji su me omalovažavali, vrijeđali a to je samo jedan od postupaka koje sam pokrenula. Biće ih još, a sve će biti transparentno - rekla je ona.

Rezultati koje je ASK ostvarila je između ostalog, poglavlje 23. Kaže da su pokazali kako jedna institucija može da se preobrazi u vrhunsku instituciji, a naglasila je i da su bili predvodnici u sadašnjem dobijanju IBAR-a.

Perović je podsjetila da su tokom prehodnih tri godine provjeravali stil života političara i ljudi na javnim funkcijama i da su upoređivali njihov način života sa primanjima, te tako utvrđivali da li je došlo do korumptivnih radnji.  Ona je naglasila da ASK nikako ne radi selektivno i da toga neće biti dok je na njenom čelu.

Odluka o Đukanovićevim satovima još na čekanju, sjednicu Odbora obilježile optužbe na račun ASK

Na pitanje koja su lica obradili te da li su provjerili bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, Perović je odgovorila da “ako je neko provjeravan bar medijski to je upravo on”.

Perović je rekla da je to otvoren postupak, a da bi se odluka donijela za to su neophodni dokazi.

 -Sve se mora provjeriti, činjenice i podaci - tvrdi ona.

Na pitanje da li joj čudno da građanin (Đukanović) nosi skupocjene satove, i posjeduje mnogobrojne skupe stvari, Perović kaže da treba pustiti institucije da rade svoj posao.

- Upravni sud je dva puta mogao presuditi u tom slučaju ali nijesu imali ni dokaza ni obrazloženja - tvrdi ona.

On je negirala da u svom radu štiti Mila Đukanovića niti bilo kog javnog funkcionera.

Na pitanje zašto je pokrenula prekršajni postupak protiv predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića jer nije na vrijeme dostavio imovinski karton Perović je kazala da je sve uradila u skladu sa propisima i zakonskim ovlašćenjima. 

Zogović: Smjena Perovićke ključna u borbi protiv korupcije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:34