Protest zbog rezolucije / - FOTO: DAN
22/05/2024 u 18:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Trobojke i skandiranje na protestu protiv rezolucije u Srebrenici: "Spajić isti Đukanović"

Više stotina građana okupilo se večeras nedaleko od zgrade Vlade u Podgorici kako bi iskazali nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će Crna Gora u Ujedinjenim nacijama (UN) podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Događaj je obezbjeđivalo mnoštvo policajaca.

Predsjednik Miholjskog zbora Zdravko Nišavić kazao je da će sjutra ukoliko se rezolucija bude izglasala biti organizovan veći protest.

- Mi nismo genocidan narod, mi nismo narod koji bi nekom učinio nešto nažao - kazao je Nišavić.

image

Protest zbog rezolucije

- FOTO: DAN
image

Protest zbog rezolucije

- FOTO: DAN

Novica Đurović je premijeru Milojku Spajiću poručio da je "došao niotkuda" na talasu borbe protiv Mila Đukanovića, a sada "ušao u njegove čizme".

- Đukanoviću je za Crnu Goru bilo dobro ono što je za njega dobro - kazao je on i dodao da je sa Spajićem "ista situacija".

Đurović je istakao da su kreatori ovoga zapadne zemlje, a da je Spajića "srpski narod doveo na vlast".

- Iznevjeri njih, kao što si i nas. Mi smo navikli da danas pričaš jedno, a sjutra drugo. Navikni i njih - rekao je Đurović.

Milutin Mirjačić, direktor Osnovne škole "Bajo Pivljanin" u Nikšiću je rekao da je došao da se obrati "predsjednicima Vlade i Republike jer državu ne priznaje".

- Nadam se da će referendum biti opet i pokazati da nas je više - kazao je Mirjačić.

Skupu su prisustvovali poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin i odbornik UCG Milivoje Brković, nosilac liste "Budva naš grad" na lokalnim izborima u Budvi Nikola Jovanović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković,  potpredsjednik Opštine Berane Mladen Premović i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović

Okupljeni su skandirali "izdaja". 

- Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajući se pravdi i za srpski narod - naveli su ranije danas organizatori protesta.

Tvrde da je podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na "najgrublji način  pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrijednosti naše trodecenijske borbe".
Kako je objavljeno na društvenim mrežama, organizatori skupa su Srpski kulturni centar "Patrijarh Varnava", Srpski kulturni klub "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, kao i nevladine organizacije Herceg–Pljevlja, Srpska nit, Božuri, Stupovi, Miholjski zbor, Serdar i Noćni vukovi.

Uprava policije: Večerašnji skup organizovan suprotno Zakonu, građani da doprinesu miru

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 03:46