/ - FOTO: VDT
19/02/2024 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podrška SAD-a Tužilaštvu za nastavak borbe protiv svih vidova kriminala

Vrhovni i glavni specijalni tužilac zahvalili su se na podršci Sjedinjenih Američkih Država i istovremeno saopštili da će predstojeća reforma državnotužilačke organizacije doprinijeti snažnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za evropske i evroazijske poslove Džejms O‘Brajen ukazao je na značaj Tužilaštva kada je u pitanju napredak u oblasti vladavine prava i prepoznao rad postignut u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.   

Tokom sastanka, koji je održan u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva, kom je prisustvovala i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, istaknut je značaj rezultata Specijalnog državnog tužilaštva ostvarenih i pored neadekvatnih uslova rada.

- Rezultati Državnog tužilaštva i efikasna borba protiv svih vidova kriminala veoma su važni za društvo u Crnoj Gori -ocijenio je O‘Brajen.

Vrhovni i glavni specijalni tužilac zahvalili su se na podršci Sjedinjenih Američkih Država i istovremeno saopštili da će predstojeća reforma državnotužilačke organizacije doprinijeti snažnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- U tom smislu veoma je važno da podrška izvršne i zakonodavne vlasti bude konkretna – istakao je vrhovni državni tužilac.   

Pomoćnik državnog sekretara SAD, tokom sastanka, upoznat je i sa strukturom i funkcionisanjem državnotužilačke organizacije, kao i postojećim uslovima rada, čije unapređenje je jedan od prioriteta za naredni period.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:11