Zdenka Popović / - FOTO: IGOR SLJIVANCANIN
02/12/2023 u 14:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popović: Moramo više raditi na promovisanju razumijevanja i suzbijanju predrasuda

Neka Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom bude podsjećanje na našu odgovornost da stvaramo sredinu u kojoj svi pojedinci, bez obzira na svoje sposobnosti, mogu ostvariti svoj puni potencijal, poručila je predsjednica Skupštine

Inkluzivno društvo pruža jednake šanse svima kako bi naša zajednica bila mjesto u kojem se različitosti slave i poštuju, omogućavajući svima da doprinesu izgradnji bolje budućnosti, poručila je predsjednica Skupštine Zdenka Popović uoči Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Ona je rekla da je Skupština predana podršci inkluzivnim politikama i radu na unaprjeđenju pristupačnosti kako bi osigurali da nijedan građanin ne bude marginalizovan.

- Radimo zajedno kako bismo osigurali da zakoni i politike reflektuju stvarne potrebe osoba sa invaliditetom, gradeći temelje za održivo, pravedno i saosjećajno društvo - pozvala je ona.

Takođe, želim naglasiti važnost edukacije i podizanja svijesti o pitanjima vezanim za osobe sa invaliditetom.

- Moramo više raditi na promovisanju razumijevanja, suzbijanju predrasuda i stvaranju okoline u kojoj se svaki građanin cijeni i unaprijediti mogućnost zapošljavanja osoba sa invaliditetom kako bismo omogućili njihovu punu participaciju u ekonomskom životu zajednice. Edukacija i inkluzija na radnom mjestu ključni su za izgradnju održivog društva koje cijeni i podržava različitosti - navela je u saopštenju Popović.

Neka današnji dan bude podsjećanje na našu odgovornost da stvaramo sredinu u kojoj svi pojedinci, bez obzira na svoje sposobnosti, mogu ostvariti svoj puni potencijal i da naša predanost danas bude odraz dugoročne vizije, društva u kojem svaka osoba ima jednake šanse i prilike, poručila je predsjednica Skupštine. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. mart 2024 09:24