/ Foto: LAZAR RUZIC
12/10/2023 u 15:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pošta: Isplata socijalnih davanja i dječijih dodataka biće moguća u svim poštama

Poslije jednog pokušaja dostave na adresi stanovanja, isplata naknada Ministarstva rada i socijalnog staranja će biti moguća u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripadaju korisnici mjestom stanovanja/prebivališta

Pošta Crne Gore počinje sa unaprijeđenim načinom isplate socijalnih davanja i dječijih dodataka od prve naredne isplate, u oktobru 2023. godine. Naime, poslije jednog pokušaja dostave na adresi stanovanja, isplata naknada Ministarstva rada i socijalnog staranja će biti moguća u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripadaju korisnici mjestom stanovanja/prebivališta.

- Od dana početka isplate, isplata na adresi će biti pokušana za sve korisnike i trajaće najviše do pet radnih dana. U slučajevima kada poštar dostavljač ne pronađe primaoca na označenoj adresi i ne uspije da izvrši isplatu, ostaviće obavještenje “Izvještaj o prispijeću”. Svi korisnici kojima je obavještenje ostavljeno od sjutradan u odnosu na dan pokušaja isplate na adresi stanovanja, mogu podići novac u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripapadaju mjestom stanovanja/prebivališta čitavog tekućeg mjeseca i do 10. dana u narednom mjesecu, precizirano je u saopštenju Pošte Crne Gore.

Isplata se vrši isključivo lično, zbog čega je uslov za isplatu na šalteru identifikacioni dokument: lična karta, pasoš i druga lična dokumenta koja sadrže JMBG i sliku. Poželjno je ponijeti i Izvještaj o prispijeću koji je ostavio poštar, radi brže i efikasnije isplate. Ukoliko korisnik izgubi Izvještaj o prispijeću, a ostavljen mu je, moći će da bude isplaćen, što će biti provjereno u sistemu na šalteru.

- Korisnici koji su zahtijevali isplatu primanja na šalteru bez pokušaja dostave, novac mogu podići od prvog dana isplate u svim poštama na teritoriji opštine u kojoj stanuju. Ova mogućnost dostupna je građanima koji su čekove adresirali na post restant ili podnijeli pisani zahtjev za isplatu na šalteru. Za sve dodatne informacije i reklamacije, korisnici se mogu obratiti direktno poštama u svojoj opštini ili Call centru Pošte Crne Gore na  telefon 19895 i mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.Novi način isplate socijalnih davanja i dječijih dodataka značajno će unaprijediti kvalitet i brzinu isplata, zaklučuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:56