/ - FOTO: MPNI
18/04/2024 u 21:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potpisane Izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednica Samostalnog sindikat đačkih i studentskih domova Crne Gore, Magdalena Kasalica, potpisale su Granski kolektivni ugovor.

Pomenuti ugovor je o Izmjenama i dopunama Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda.

Izmjene se odnose na povećanje koeficijenata zarada u iznosu od 10 odsto od 1.jula, dok će se od 1. septembra 2024. godine, zarade uvećati u neto iznosu od kumulativno najmanje 17 odsto (uključujući povećanje od 10 odsto u bruto iznosu od 1. jula 2024. godine).

Dogovor je postignut uz dijalog i međusobno razumijevanje svih uključenih strana, što naglašava važnost konstruktivnog pristupa i saradnje.

Uz potpisivanje navedenog ugovora, takođe je potpisan i Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata u Crnoj Gori. Prema ovom sporazumu, Vlada Crne Gore tj. resorno ministarstvo se obavezalo da godišnje uplati iznos od po 70.000 eura u naredne tri godine čime se pruža podrška rješavanju stambenih pitanja zaposlenih i doprinosi poboljšanju  kvaliteta života i rada zaposlenih u oblasti ustanova učeničkog i studentskog standarda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 09:55