Opožareni dio / - FOTO RTHN
05/07/2022 u 10:27 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Požar kod Herceg Novog ugašen trećeg dana: Državni organi da se manu reklamiranja i prihvate posla

Najbitnije je da nijedan objekat nije izgorio, te da niko od mještana i našeg ljudstva nije dobio opekotine ili bilo kakvu drugu povredu, kazao je Ćirović

Požar na Žvinjama kod Herceg Novog koji je izbio prije dva dana i koji je nadljuskim naporima vatrogasaca Herceg Novog, Tivta i Kotora, odbijen još prvog dana od sela i obližnjih mu vila, a čije je gašenje otežavao vjetar koji je često mijenjao pravac, te četinari i nisko rastinje, juče je ugašen.

Prema riječima Zlatka Ćirovića, načelnika Službe zaštite i spasavanja, ekipe su dežurale cijele večeri i juče ujutru napustile opžareno područje. Vatre nema, ali, kako je istakao, nastaviće da obilaze teren.

-  Izgorjelo je stotine metara kvadratnih makije, niskog rastinja, čempresa, borove šume, te nešto malo maslina. Najbitnije je da nijedan objekat nije izgorio, te da niko od mještana i našeg ljudstva nije dobio opekotine ili bilo kakvu drugu povredu, kazao je Ćirović.

Izostanak ponuđenog kanadera iz Hrvatske, kao i Stevan Katić, predsjednik Opštine, tumači presporom državnom birokratijom, koja po njemu mora biti efikasnija u vanrednim okolnostima.

-  Procedura koju su tražili bila je gubljenje dragocjenog vremena. Trebalo je da sa požarišta idem u kancelariju i pišem zahtjev Direktoratu, onda da  ga oni  šalju Ministarstvu odbrane, pa  oni da vrate zahtjev. Nisam prihvatio. Tražio sam da pošalju helikopter pa ćemo proceduru završiti kada ugasimo požar, ali oni tako nisu htjeli, objasnio je Ćirović uz opasku da se glede državnih instutucija, najlakše reklamirati, a vatru treba gasiti.

-  Zahvaljujem Mirku Bokiću, Ivanu Mandiću, Slobodanu Radoviću Krušu, koji su nesebično davali svoje cistjerne. Oni su prepoznali šta je bitno za lokalnu zajednicu i ustupili svoja tehnička sredstva i ljudstvo da budu na požaru, naglasio je Ćirović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:46