Ilustracija   / - FOTO: UNSPLASH
16/05/2024 u 11:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Preokret: Pooštriti kazne za krivična djela počinjena nad djecom

Presudu Apelacionog suda Crne Gore koja se odnosi na ublažavanje kazne počiniocu krivičnog djela učinjenog prema maloljetnom licu smatramo apsolutno neprimjerenom i nedopustivom, kao što je i sama informacija na sajtu Apelcionog suda gdje se, između ostalog, kaže da je Apelacioni sud Crne Gore svoju odluku donio na osnovu brižljive analize i u skladu sa dostupnom sudskom praksom, saopštili su danas iz Preokreta.

- Da bismo bili ne samo pravna, već i elementarno sigurna država moramo pokazati posebnu brigu u zaštiti maloljetnika, posebno od ove vrste prestupnika, tim prije jer će te traume djeci i porodicama ostati cijeli život, dok će se neko sakriti iza odluke suda - navode u Preokretu.

Momenat je, kažu, da se prisjetimo da sudska presuda nema samo kaznenu, već i preventivnu funkciju – a ovakve presude, smatraju, ne doprinose prevenciji.

- Sasvim suprotno, obesmišljavaju je.  Ovo je i prilika da se ponovo pokrene zakonodavna inicijativa kojom bi se postrožile sankcije za ovu vrstu djela i time učinio korak ka stvaranju i sigrnije i zdravije zajednice - poručuju iz Preokreta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 18:21