Nina Drakic, PKCG / NINA DRAKIC, PRIVREDNA KOMORA GODISNJI SASTANAK SA PREMIJEROM, PRIVREDNA KOMORA CRNE GORE, PKCG-LAZAR RUZIC
24/04/2024 u 08:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rade na jačanju saradnje sa SAD-om

Događaj u okviru realizacije projekta Jačanje transatlantske turističke saradnje između privrednih komora Zapadnog Balkana i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) biće danas održan u Crnogorskoj kinoteci.

Događaj realizuje Privredna komora (PKCG) u saradnji sa Think Thank organizacijom Transatlantic Leadership Network iz Vašingtona i nevladinom organizacijom (NVO) Biraj Turizam iz Crne Gore.

Na događaju će govoriti predsjednica PKCG, Nina Drakić, ambasadorka SAD-a Judy Rising Reinke i koordinator projekta Željka Radak Kukavičić. Nakon toga slijedi prezentacija turističko-promotivnog filma BRAND USA, kao i novog sajta na kome će biti prezentovana turistička ponuda zemalja Zapadnog Balkana koje su uključene u projekat, odnosno Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Albanije.

- Nakon ovog događaja će predsjednici privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana u Vašingtonu potpisati memorandum o saradnji iz oblasti turizma, tokom Transatlantskog ekonomskog foruma Jugoistočne Evrope u Kongresu SAD-a 20. i 21. maja. Potpisivanje će se održati u okviru panela pod nazivom SAD - Zapadni Balkan - Jačanje turističke saradnje“, navodi se u saopštenju.

Potpisivanjem tog memoranduma, koji je i prvi zvanični dokument kada je u pitanju saradnja u oblasti turizma sa SAD-om, stvaraju se preduslovi za kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda i jačanje saradnje između turističkih privreda zemalja Zapadnog Balkana i SAD-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 04:54