zgrada sudskog savjeta / - SRDJAN BOLJEVIC
25/03/2023 u 19:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Raspisaće javni oglas za izbor deset kandidata za sudije osnovnih sudova

Donijeta je odluka da se raspiše javni oglas za izbor jednog sudije Vrhovnog suda, jer na prethodnom oglasu nije bilo prijavljenih kandidata

Na šestoj sjednici Sudskog savjeta, održanoj juče, Savjet je usvojio Izvještaj Centralne popisne komisije za 2022.godine.

- Izvještaj o izvršenom popisu imovine budžetske jedinice „Sudski savjet“ koja se koristi u sudovima u Crnoj Gori i Sekretarijatu Sudskog savjeta sa stanjem na dan 31. decembra 2022.godine, biće dostavljen Upravi za katastar i državnu imovinu u skladu sa članom 50 Zakona o državnoj imovini i članom 15 stav 2 Uredbe o načinu vođenja evidencije pokretnih i nepokretnih stvari i o popisu imovine stvari u državnoj svojini- navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da na osnovu internih oglasa nijesu popunjena slobodna sudijska mjesta u osnovnim sudovima u Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Pljevljima, Kolašinu i na Žabljaku, na osnovu Plana Savjet je donio odluku da se raspiše javni oglas za izbor 10 kandidata za sudije osnovnih sudova.

- Takođe, donijeta je odluka da se objavi interni oglas za popunjavanje po jednog slobodnog sudijskog mjesta u osnovnim sudovima u Bijelom Polju, Pljevljima i Kotoru- navodi se u saopštenju.

Donijeta je odluka da se raspiše javni oglas za izbor jednog sudije Vrhovnog suda Crne Gore na osnovu člana 38 stav 9 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, jer na prethodnom oglasu nije bilo prijavljenih kandidata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 15:03