/ - FOTO: MUP
15/05/2024 u 10:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Savezna policija Njemačke donirala patrolni čamac graničnoj policiji Crne Gore

U Ministarstvu unutrašnjih poslova održan je sastanak predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Savezne policije SR Njemačke na kome je potpisan ugovor o donaciji patrolnog čamca vrijednog oko 250.000 eura graničnoj policiji Crne Gore.

Tema sastanka bio je i Izvještaj Misije za utvrđivanje činjenica (FFM) Savezne policije SR Njemačke u Crnoj Gori koji ima za cilj ocjenu održivosti i mogućnost uvođenja sistema za upravljanje informacijama i predmetima policije Crne Gore, što je preduslov za članstvo u Evropskoj uniji.

Taj izvještaj je takođe ukazao na pregled postojećeg stanja u vezi sa aktuelnim softverskim sistemima i procesima u cilju pripreme projekta za modernizaciju postojeće IT infrastrukture MUP-a i UP-a.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije izrazili su zahvalnost Njemačkoj Saveznoj policiji na finansijskoj i ekspertskoj podršci, sa akcentom na donacije namijenjene osnaživanju kapaciteta granične policije.

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Jovana Mijović i v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović, sa saradnicima. Delegaciju Savezne Republike Njemačke predvodili su Mathias Schaef, pomoćnik direktora Savezne policije SR Njemačke za borbu protiv kriminala i Florian Wedekind, oficir za vezu Savezne policije Njemačke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 11:53