/ - UNSPALSH, ILUSTRACIJA
20/12/2021 u 13:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Седам кривичних пријава због непоштовања мјера

Током три дана контролисан је укупно 71 угоститељски објекат, утврђено 12 неправилности

Управа за инспекцијске послове поднијела је за викенд седам кривичних пријава због непоштовања епидемиолошких мјера у угоститељским објектима. Из УиП-а су казали да су у петак, суботу и недјељу спровођене акцијске контроле угоститељских објеката у Подгорици, Тузима, Никшићу, Тивту, Херцег Новом, Даниловграду, Мојковцу, Колашину и на Жабљаку.

Како су навели, током три дана контролисан је укупно 71 угоститељски објекат, утврђено 12 неправилности и поднијето седам кривичних пријава.

- Кривичне пријаве су поднијете због непоштовања одлуке Владе о посједовању ковид потврда приликом уласка у угоститељски објекат- каже се у саопштењу.

Из Управе су рекли да су кривичне пријаве поднешене против одговорних особа у ресторану "Тхеодорус” у Тивту, коноби "Моја Коноба", ресторану "Бабић" и кафе бару “Централ пуб” у Херцег Новом.

Како су навели, кривичне пријаве поднијете су и против одговорних особа у ресторану Пуб Кино “Дурмитор” и кафе бару “Златни папагај” на Жабљаку. Из УиП-а су казали да је због конзумације дуванских производа у затвореном простору угоститељског објекта поднијет један захтјев за покретање прекршајног поступка.

- У Мојковцу је донијето рјешење о забрани обављања дјелатности кафетерији “Exit” због рада без одобрења- наводи се у саопштењу.

Из Управе су апеловали на угоститеље да поштују епидемиолошке мјере и одредбе Закона о ограничавању употребе дуванских производа. Они су најавили да ће се акцијске контроле бити настављене у наредном периоду.

Из УиП-а су захвалили Управи полиције и Комуналној полицији на асистенцији приликом спроведених контрола за викенд.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:32