Sindikat radnika trgovine / - SINDIKAT RADNIKA TRGOVINE
19/02/2024 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat radnika trgovine: Štrajk prosvjetara ispravan i hrabar čin

Očekuju da će donosioci odluka u što kraćem roku ispuniti obaveze koje su preuzeli i time prekinuti dalje urušavanje prava i nipodaštavanje prosvjetnih radnika

Štrajk prosvjetnih radnika predstavlja ispravan i hrabar čin otpora prema Vladinom ignorisanju njihovih prava, smatraju u Sindikatu radnika trgovine.

Sindikata radnika trgovine: Degradacija prosvjetnih radnika mora biti prekinuta

Iz te radničke organizacije su, u pismu podrške Sindikatu prosvjete (SPCG), naveli da očekuju da će donosioci odluka u što kraćem roku ispuniti obaveze koje su preuzeli i time prekinuti dalje urušavanje prava i nipodaštavanje prosvjetnih radnika i, uopšteno, radničke klase u Crnoj Gori.

- Sindikat radnika trgovine još jednom upućuje punu podršku vašim naporima za očuvanje stečenih prava i poštovanje kolektivnog ugovora, kao i štrajku koji ste, u tom pravcu, otpočeli i koji je ispravan i hrabar čin otpora prema ignorisanju vaših prava od Vlade - navodi se u pismu.

Predsjednica Sindikata radnika trgovine Novka Janković ocijenila je da djeca neće ostati uskraćena za obrazovanje tokom štrajkačkih aktivnosti prosvjetnih radnika.

- Naprotiv, ovo je najvažniji životni čas koji ste mogli da im održite, a odnosi se na borbu za prava, dostojanstvo i ugled čovjeka - kazala je Janković.

Ona je rekla da je ovo prilika i za roditelje, koji ovih dana kritike upućuju prosvjetnim radnicima, da slijede njihov primjer solidarnosti i pruže podršku borbi za poštovanje dogovora.

Prema riječima Janković, na taj način će roditelji, zajedno sa prosvjetnim radnicima, utabati stazu pravednosti mladim naraštajima.

- Jer, čemu ćete naučiti našu omladinu ako pognete glavu i posustanete? Zato vas pozivam da ostanete dosljedni i jedinstveni u vašoj borbi, koja je od ključnog značaja, kako za vas, tako i sve druge djelatnosti - navela je Janković u pismu podrške SPCG.

Sindikat medija podržava zahtjeve prosvjetara

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:16