Ustavni sud / - Фото: РТЦГ
15/04/2024 u 17:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sjutra protest LP ispred Ustavnog suda

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković pozvala je građane da joj se pridruže na protestu ispred Ustavnog suda u Podgorici sjutra 16. aprila u 12 časova.

Povod protesta je ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan, a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine.

Inicijativu za razmatranje i ukidanje tog neustavnog člana u ime LP Marković je predala 9. maj 2023, a zatražila prije mjesec dana urgenciju po ovom pitanju, ali do danas nije od te institucije stigao nikakav odgovor.

- Pozivam svoje kolege odbornike u lokalnom parlamentu koji su glasali protiv Statuta, pa i one koji nijesu ako su naknadno shvatili da se krši Ustav, zatim sve suverenističke partije, NVO, građanske aktiviste, intelektualce, pojednice koji zdušno podržavaju brzi ulazak Crne Gore u EU, FKCJ, Maticu crnogorsku, Pen Centar, novinare i sve druge koji su od,,oslobođenja" 30. avgusta na braniku rušenja Ustava Crne Gore, da nam se pridruže - poručila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 02:05