Program u organizaciji britanske ambasade i MOD-a / - MOD
28/04/2023 u 14:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U organizaciji MOD i Britanske ambasade održan Program strateškog liderstva

Dvadesetak predstavnika ministarstava odbrane Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te crnogorskih ministarstava unutrašnjih poslova i vanjskih poslova pohađalo je edukaciju. Predavači su bili iz Ujedinjenog Kraljevstva, saopšteno je Ministarstva odbrane

U Podgorici je, u organizaciji Ministarstva odbrane Crne Gore i Britanske ambasade, održan petodnevni Program strateškog liderstva.

Dvadesetak predstavnika ministarstava odbrane Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te crnogorskih ministarstava unutrašnjih poslova i vanjskih poslova pohađalo je edukaciju. Predavači su bili Karolajn Miklrajt (Caroline Micklewright) i kapetan Dezmond Donvort (capt. Desmond Donworth) iz Ujedinjenog Kraljevstva, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Ministarstva odbrane.

General Rajko Pešić, direktor Direktorata za politiku odbrane Ministarstva odbrane Crne Gore, izrazio je zadovoljstvo što je Program, nakon Albanije i BiH, ove godine održan u Crnoj Gori.

On je posebno istakao interresorni i regionalni karakter obuke, izražavajući zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu na kontinuiranoj podršci, naročito u jačanju odbrambenog sistema, u čemu su sticanje dragocjenih znanja i razmjena iskustava visoko na agendi - Značaj strateškog liderstva posebno je važan danas, kada svjedočimo širokom spektru bezbjednosnih izazova, kako na regionalnom, tako i na globalnom planu - istakao je general Pešić.

image

Program u organizaciji britanske ambasade i MOD-a

- MOD

Britanska ambasadorka Karen Medoks čestitala je polaznicima na uspješnom završetku Programa strateškog liderstva. „Ova obuka predstavlja dio mnogo šireg programa bilateralnih aktivnosti između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore, u cilju podrške Crnoj Gori kao NATO saveznici i unapređenju interoperabilnosti među našim snagama. Ovo je posebno važno u ovom trenutku, kada NATO pruža odgovor na ilegalnu invaziju Ukrajine“, zaključila je ambasadorka Medoks.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 07:32