Dizdarevic / - NIKOLA SAVELJIC
26/01/2023 u 05:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U Skupštini danas komemorativna sjednica povodim smrti Asima Dizdarevića

Bio je jedan od najpoznatijih pedijatara i uopšte najuglednijih crnogorskih ljekara i humanista. Dužnost predsjednika Opštine Bijelo Polje obavljao je 1989. i 1990. godine

Komemorativna sjednica povodim smrti nekadašnjeg poslanika i potpredsjednika Skupštine Crne Gore Asima Dizdarevića biće održana danas u Plenarnoj sali sa početkom u 12 časova, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Dizdarević, ugledni ljekar, dugogodišnji predsjednik Crvenog krsta, humanista i političar preminuo je u 83. godini. Dr Asim Abazov Dizdarević je rođen 1940. godine u Bijelom Polju, osnovnu školu i Gimnaziju završio je u rodnom gradu, a Medicinski fakultet u Zagrebu.

Bio je jedan od najpoznatijih pedijatara i uopšte najuglednijih crnogorskih ljekara i humanista. Dužnost predsjednika Opštine Bijelo Polje obavljao je 1989. i 1990. godine.

Dizdarević je biran za poslanika i potpredsjednika Skupštine Crne Gore, poslanika u Vijeću građana Skupštine SRJ, predsjednika Crvenog krsta Crne Gore i predsjednika Udruženja pedijatara Jugoslavije. Dr Asim Dizdarević je bio dobitnik Trećejanuarske nagrade, plakete UNICEF-a, Zlatne značke republičkog i saveznog Crvenog krsta i brojnih odlikovanja, takođe autor je preko pedeset naučnih radova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 20:56