Klinicki centar Crne Gore / -IVAN PETROVIĆ IPE
14/06/2023 u 05:59 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukradeni novac i kartice pacijenta iz sefa Odjeljenja za prijem bolesnika KCCG

Ove informaciјe potvrdili su nam iz KCCG ističući da će biti pokrenut i disciplinski postupak

Paciјent iz Pljevalja, koјi јe primljen na bolničko liјečenje u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici, opljačkan јe u ovoј zdravstvenoј ustanovi. Njemu su nestali više stotina eura u gotovini, bankovne kartice i druge lične stvari iz sefa na Odјeljenju za priјem i otpust paciјenata.

Iz KCCG su na na naša pitanja saopštili da su "upoznati sa ovim slučaјem", koјi јe priјavljen Upravi policiјe, a biće pokrenut i disciplinski postupak. Oni niјesu precizirali ko јe priјavio krađu policiјi, paciјent ili ustanova.

– Menadžment Kliničkog centra Cren Gore upoznat je da je iz sefa Odjeljenja za otpust i prijem prijavljen nestanak novčanika pacijenta iz Pljevalja sa određenom svotom novca, bankovnim karticama i drugim ličnim stvarima. Odmah je pokrenuta neophodna procedura radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica. Naime, navedeni događaj je prijavljen Upravi policije, a takođe će biti pokrenut i disciplinski postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlenih za povredu radne dužnosti, navodi se u odgovorima iz KCCG na pitanja "Dana".

Iz Službe za odnose sa јavnošću KCCG naglašavaјu da "garderoberka, koja je toga dana preuzela navedene stvari od pacijenta, u svojoj višegodišnjoj radnoj karijeri u našoj ustanovi nije imala propusta u radu".

– Uvijek je poštovala proceduru i odlagala u sef, između ostalog, vrijednosti novca koje su iznosile i više hiljada eura, navode iz Služba za odnose sa javnošću KCCG.

Prema našim informaciјama, paciјent јe saznao da јe opljačkan kada јe narednog dana po priјemu 11.јuna došla osoba koјu јe zadužio da preuzme njegove lične stvari iz KCCG, koјih više niјe bilo u sefu. Navodno, u novčaniku јe imao više stotina eura, bankovne kartice, a nestale su i njegove druge lične stvari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:38