Predstanici URA-e i predstavnici Udruženja podstanara / - GP URA
28/02/2024 u 14:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA sa Udruženjem podstanara: Očekujemo podršku svih društvenih činilaca inicijativi "Stan za sve"

Fond "Stan za sve" je imao veliki odjek u javnosti. Inicijativu za osnivanje Fonda potpisalo je do sada preko 6.000 građana i opšti utisak je da građani čekaju realizaciju ove inicijative, saopšteno je iz GP URA

Građanski pokret URA nastavlja sa inicijativom STAN ZA SVE, koja znači da će građani moći da kupe stan i riješe svoje stambeno pitanje po duplom povoljnijim uslovima od tržišnih, odnosno, po cijeni kvadrata od 900 eura. Predstavnici URA-e, Miloš Konatar, Milena Vuković i Mileta Radovanić su danas sa Udruženjem podstanara Crne Gore u Skupštini Crne Gore razgovarali o daljim koracima oko njene realizacije.

- URA je pokrenula ideju "Stan za sve" sa ciljem da se građanima pruži mogućnost da riješe stambeno pitanje i to, u trenutnim uslovima, po vrlo povoljnim cijenama. Naime, osnivanjem državnog stambenog fonda "Stan za sve" građani bi imali priliku da kupe stan po cijeni izgradnje, odnosno po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom. Početni kapital bi iznosio 20 miliona eura, nakon toga bi se raspisivao tender za izvođača radova koji bi po završetku izgradnje i tehničkom prijemu bio isplaćen u potpunosti, a Fond bi zatim građanima stanove prodavao po cijeni izgradnje. Na taj način bi se povratno punio kapital Fonda koji bi odmah mogao da nastavi sa daljom realizacijom izgradnje stambenih jedinica, naveli su iz URA-e.

Iz Udruženja podstanara su istakli da je ovo revolucionarna ideja koja se bavi egzistencijalnim problemima građana.

- Prije svega pohvale za ideju, koju smatramo revolucionarnom i za koju imate punu podršku sa naše strane. Vrlo smo zainteresovani da ova inicijativa dobije svoj puni oblik i bude realizovana. Imaćete našu potpunu podršku i pomoć, a članovi našeg udruženja, kojih je nekoliko hiljada, očekuju da će svi društveno-politički akteri dati svoj doprinos i podržati osnivanje Fonda "Stan za sve", kazali su iz Udruženja podstanara.

Predstavnici URA-e su prezentovali i dalje korake koje planiraju sa ciljem realizacije Fonda "Stan za sve".

- Fond "Stan za sve" je imao veliki odjek u javnosti. Inicijativu za osnivanje Fonda potpisalo je do sada preko 6 000 građana i opšti utisak je da građani čekaju realizaciju ove inicijative. Dobili smo podršku i određenih poslanika i drugih društveno-političkih činilaca zbog čega očekujemo što skoriju realizaciju i formalizaciju inicijative. U pripremi je tekst zakona, a organizovaćemo i javnu raspravu na koju ćemo pozvati sve zainteresovane strane da daju svoje sugestije prije nego finalni tekst zakona bude predat u skupštinsku proceduru. Očekujemo doprinos svih i puni društveni konsenzus oko ovog vrlo važnog egzistencijalnog pitanja, zaključuju iz URA-e.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:23