/ - PUKOVNIK KLIKOVAC SA KOMANDANTKINJOM NACIONALNE GARDE MEJNA DIJANOM DAN (FOTO: MOD)
13/04/2024 u 18:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Usvajanje najboljih praksi u oblasti vojne taktike i obuke

Delegacija Generalštaba Vojske Crne Gore, predvođena načelnikom Štaba, pukovnikom Mitrom Klikovcem, boravila je u radnoj posjeti Nacionalnoj gardi američke savezne države Mejn.

Pukovnik Klikovac sa komandantkinjom Nacionalne garde Mejna Dijanom Dan.

Tom prilikom realizovani su brojni sastanci po pitanju daljeg unapređenja saradnje, kao i usaglašavanje aktivnosti vojno-vojne saradnje za naredne dvije godine.

Kako navode u Ministarstvu odbrane, delegaciju Generalštaba su primili i najviši oficiri Nacionalne garde Mejna, a posebnu čast i gostoprimstvo su im ukazali komandantkinja Nacionalne garde Mejna brigadna generalica Dijana Dan, i komandant 101. vazduhoplovnog puka za popunu gorivom, pukovnik Bajron Nevel.

- Ova posjeta rezultat je kontinuiranog zalaganja VCG i NG Mejna da usaglašavamo i usvajamo najbolje prakse u oblasti vojne taktike, obuke i operativnih kapaciteta. Istovremeno, ovo je prilika da se potvrde naše zajedničke vrijednosti i predanost miru, bezbjednosti i stabilnosti - istakao je pukovnik Klikovac, prenosi portal RTCG.

Delegacija je obišla i pripadnike Inžinjerijske čete Bataljona za podršku Vojske Crne Gore, koji zajedno sa pripadnicima 133. inžinjerijskog bataljona Nacionalne garde Mejna realizuju aktivnosti i projekte iz oblasti inžinjerije i pomoći civilnim institucijama.

Aktivnosti vojno-vojne saradnje sa Nacionalnom gardom Mejna se realizuju kroz Program državnog partnerstva (SPP) počevši od 2006. godine. Brojni su ciljevi i benefiti navedenog programa, poput razvijanja međusobnih odnosa i partnerstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 21:52