Komemoracija povodom smrti Vladana Vučelića / - IVAN PETROVIć IPE
19/04/2023 u 09:26 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Komemorativna sjednica povodom smrti Vladana Vučelića: Pamtiće se boem savremene Podgorice

Bio je istinski privržen ideji Demokratske partije socijalista i ostaće upamćen kao neko ko nije težio uskopartijskim interesima, poručio je Miomir Mugoša, bivši gradonačelnik Podgorice

U Skup[tini Glavnog grada održana je komemorativna sjednica povodom smrti Vladana Vučelića, dugogodišnjeg funkcionera Demokratske partije socijalista i sportskog radnika. Vučelić je, između ostalog, bio poslanik DPS-a, sekretar za komunalne poslove u upravi Glavnog grada, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Vodovoda, Luke Bar... 

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović saopštila je da je Vladan Vučelić bio čovjek izuzetnih referenci koji je najvеći dio života posvetio prosperitetu grada. 

image

Komemoracija povodom smrti Vladana Vučelića

- IVAN PETROVIć IPE

Od Vladana Vučelica se oprostio Miomir Mugoša, bivši gradonačelnik Podgorice.

image

Komemoracija povodom smrti Vladana Vučelića

- IVAN PETROVIć IPE

- Porodica Vučelić je izgubila temelj i oslonac, a svi smo izgubili duhovitog prijatelja, čovjeka koji je ulivao nadu. Gotov sav svoj radni vijek proveo je u organima Glavnog grada. Sa puno šarma završavao je poslove. Ne može se zaboraviti njegovo učešće u brojnim projektima. Bio je istinski privržen ideji Demokratske partije socijalista.  Ostaće upamćen kao neko ko nije težio uskopartijskim interesima,ali i kao boem života savremene Podgorice - rekao je Mugosa.

Dao sebe da oživi FK Budućnost 

Vladan Vučelić јe bio potpredsјednik Fudbalskog savezeža Crne Gore, a od njega se na komemorativnoј sјednici, oprostio Deјan Savićević, predsјednik FSCG-a.

– Vladanu je kolektivno dobro uvijek bilo ispred ličnog, a takvi ljudi se rijetko srijeću u današnje vrijeme. Ostaće upamćen kod svih onih koji su imali privilegiju da budu dio njegovog okruženja, njegovi saradnici, drugovi i prijatelji. Od prvog dana volonterskog angažmana u Savezu, sada već daleke 2001. godine, uložio je cijelog sebe i maksimalno se posvetio ostvarenju svih ciljeva fudbalske organizacije. Kao predsjednik moram da naglasim da Fudbalski savez ne bi bio to što je danas da Vladan Vučelić nije bio sa nama od prvog dana, ne štedeći ni sebe ni svoje vrijeme da pomogne razvoj fudbala u Crnoj Gori. Dao je nemjerljiv doprinos razvoju Saveza tokom prethodnih 20 godina – rekao јe Savićević.

Direktor FK Budućnost Novak Novaković saopštio јe da se Vučelić borio za FK Budućnost kada mnogi nisu željeli.

- Dao je cijelog sebe da Budućnost oživi. Kao funkcioner je ušetao u Budućnost još 2001. godine, svojim sjajnim menadžerskim sposobnostima – koje su ga pratile kroz cijeli životni vijek i na svim pozicijama na kojima je radio – postavio stvari na svoje mjesto, vratio vjeru u Budućnost, restartovao klub i došlo je vrijeme za novu ulogu – odgovorniju i težu, ali ni to ga nije pokolebalo. Budućnost mu je neizmjerno zahvalna na svemu što je uradio za klub i uvijek će ga se sjećati po posvećenosti i ljubavlju prema klubu – rekao јe Novaković.

Na komemorativnoj sjednici govorio i Blažo Šaranović, potpredsjednik Udruženja klubova FSCG - centar.

image
-

Komemorativnoj sjednici su prisustvovali porodica Vučelić i funkcioneri Demokratske partije socijalista, SD-a, Demokrata, SNP-a...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:54