Članovi Vlade u posjeti podgoričkoj gimnaziji / foto: Gimnazija "Slobodan Škerović"
16/02/2024 u 23:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Podgorički gimnazijalci u ulozi ministara, glavnog pregovarača i ambasadora

Naši učenici imali su priliku da kažu šta treba uraditi kako bi Crna Gora što prije postala članica Evropske unije, kazala je direktorica Biljana Vučurović

Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo evropskih poslova, u saradnji s Gimnazijom „Slobodan Škerović“, povodom obilježavanja 100 dana Vlade, organizovali su panel „Šta bi ti na mom mjestu?“.

- Naši učenici imali su priliku da kažu šta treba uraditi kako bi Crna Gora što prije postala članica Evropske unije. Ulogu ministarke evropskih poslova preuzela je Nevena Đoković, ministar vanjskih poslova ovom prilikom bio je Jovan Janković, Ognjen Jovanović preuzeo je ulogu glavnog pregovarača, a Lazar Merdović predstavio se kao šef Misije Crne Gore pri Evropskoj uniji. Moderator je bio Andrej Bubanja - kazala je direktorica Gimnazije Biljana Vučurović.

Učenicima su se obratili ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, ministar vanjskih poslova Filip Ivanović i zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić.

Direktorica Gimnazije je izrazila zadovoljstvo što su članovi Vlade prepoznali resurs škole – mlade ljude pune potenijcijala koji ga iskazuju svakog dana, na časovima i đačkom parlamentu.

- Ovi mladi ljudi su dokaz da mi baštinimo evropske vrijednosti i drago mi je što u ovoj djeci vidite partnere na evropskom putu - poručila je direktorica.

Podgorički gimnazijalci u srijedu su na 45 minuta preuzeli uloge ministara, glavnog pregovarača i ambasadora.

Tokom panela “Šta bi ti na mom mjestu?” objasnili su kako vide evropsku integraciju i diplomatiju Crne Gore, te šta bi oni tu uradili.

Prenosimo samo dio atmosfere sa sjajnog druženja koje je, osim oduševljenja i ponosa, izazvalo i povremeni smijeh kod državnika, koji su diskusiju posmatrali iz publike.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:15