/ - FOTO: DAN PORTAL
25/11/2023 u 13:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vozači oprez: Snijeg zabijelio crnogorske puteve

Iz Uprave policije upozoravaju vozače da zbog najava Zavoda za hidrometeorogiju i seizmologiju o nepovoljnim vremenskim i meteo uslovima narednih dana budu posebno oprezni i da poštuju obavezu upotrebe zimskih guma

Snijeg je danas zabijelio magistralni put Cetinj-Podgorica. Zbog vremenskih prilika i stanja na putevima vozačima se savjetuje oprezna vožnja i upotreba zimske opreme. I većina gardova na sjeveru je pod snijegom.

 Iz Uprave policije upozoravaju vozače da zbog najava Zavoda za hidrometeorogiju i seizmologiju o nepovoljnim vremenskim i meteo uslovima narednih dana budu posebno oprezni i da poštuju obavezu upotrebe zimskih guma.

- Skrećemo pažnju vozačima da najavljena meteorološka situacija može dovesti do otežanog odvijanja saobraćaja, smanjene vidljivosti, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Takođe, podsjećamo vozače na obaveznu upotrebu zimskih guma na vozilima koja učestvuju u saobraćaju na putu na kojem ima snijega, leda ili poledice, ili koji je obuhvaćen Naredbom čija je primjena počela 15. novembra- navode u saopštenju.

UP: Vozači, pripremite vozila za saobraćaj u zimskim uslovima

Apeluju na vozače da strpljivom vožnjom, prilagođenoj meteo i uslovima na puta, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Takođe, u zaleđu Herceg Novog stigle su prve pahulje koje su zabijelile Vrbanj. I Cetinjane je jutro dočekao snijeg.

Zbog vremenskih prilika, obilnih padavina i umjerenog do jakog južnog i jugoistočnog vjetra, Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Monteput poziva vozače da budu savjesni i ne kreću na put bez zimske opreme, te da prilagode brzinu uslovima na kolovozu i da ne pretiču snjegočistače.

Iz Monteputa su na Instagramu kazali da su intenzivne sniježne padavine počele, kao i čišćenje autoputa.

- Međutim, uprkos čestim prolascima snjegočistača, na velikoj nadmorskoj visini i pri intenzivnim padavinama nije realno očekivati da u svakom trenutku kolovoz bude potpuno bez snijega - navodi se u objavi.

image
- FOTO: LAZAR RUžIć

- Očekuje nas umjereno do potpuno oblačno i hladno vrijeme. U južnim i centralnim predjelima mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito u jutarnjim satima, a tokom dana u višim predjelima, kiša će preći u susnježicu i snijeg. Od sredine dana, padavine će postepeno slabiti, a do kraja dana u većini predjela i prestati. Na sjeveru, umjeren do jak snijeg, u nižim predjelima i susnježica, a usled jačeg vjetra očekuje se mećava. Vjetar umjeren do jak, ponegdje na udare i veoma jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha na sjeveru od -2 do 5, na jugu od 11 do 14 stepeni, u mnogim mjestima će biti i najviša dnevna- navode iz Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. jul 2024 18:21