Sa sastanka / - MINISTARSTVO
14/09/2022 u 14:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vojinović: Uspješno sproveden projekat “Zdrave navike u školskom uzrastu”

Škole su po tom programu snadbijevane voćem i povrćem za učenike, obezbijeđene su rashladne vitrine za njihovo skladištenje a u ponudi su bili i plastenici u zavisnosti od kapaciteta i lokaliteta škola koje ih mogu održavati

Ministar prosvjete Miomir Vojinović razgovarao je danas sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na temu sprovođenja programa o zdravoj ishrani u našim školama. Sastanku su prisustvovali generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević sa saradnicima Mirsadom Spahićem, načelnikom djeljenja za ekonomsku analizu i tržište i Amrom Terzić, načelnicom Direktorata za biljnu proizvodnju.

Ministarstvo poljoprivrede je 2019. godine krenulo sa pilot projektom “Zdrave navike u školskom uzrastu” kojim je bilo obuhvaćeno sedam škola sa ukupno 3.065 učenika mlađih razreda, u Danilovgradu, Kolašinu, Bijelom Polju i Beranama. Škole su po tom programu snadbijevane voćem i povrćem za učenike, obezbijeđene su rashladne vitrine za njihovo skladištenje a u ponudi su bili i plastenici u zavisnosti od kapaciteta i lokaliteta škola koje ih mogu održavati.

Prema riječima generalnog direktora Direktorata za poljoprivredu Miroslava Cimbaljevića, pilot projekat je prošao odlično, i sproveden je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom zdravlja. Budžetska sredstva su obezbijeđena i za ovu godinu a program bi počeo da se realizuje već od polovine oktobra mjeseca.

Ministar Vojinović je izrazio zadovoljstvo i spremnost Ministarstva prosvjete za saradnju kako bi projekat, u koji su uključena tri ministarstva, bio uspješno i kvalitetno realizovan na dobrobit naše djece.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 15:57